MENÜ

İşi zor, yolu uzun!

Abone Ol Google News

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme rövanş maçında PSV Eindhoven’ı konuk etti. Hollanda’da oynanan ilk karşılaşmada rakibine 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup olan Sarı-Kırmızılılar oyuna iyi başladı.

Haberin Devamı

30’dan sonra düştüler

İlk mücadelenin aksine sahaya dörtlü savunma ile çıkan Fatih Terim, Mohammed’e bu kez ilk on birde şans verdi. İki takımın da yüksek tempoda başladığı maç, özellikle orta alanda sık sık fiziki temaslara sahne oldu. Rakibine temaslı bir oyun sergileyen Galatasaray, Sekidika’nın kanadından yaptığı ortalarla pozisyon aradı. Sarı-Kırmızılılar bu bölümlerde de savunmada hata yapmadı. Hollanda ekibi ise savunmasını önde kurarak Terim’in takımını ceza alanından uzak tutmaya çalıştı. İlk yarım saat boyunca hem oyun hem fizik olarak iyi işler yapan temsilcimizde son bölümde düşüş başladı. 37’de konuk takımda Madueke önünde kalan topa sert vurdu ve takımını öne geçirdi: 0-1. Bu gol ilk yarının da skoru oldu.

Hamleler işe yaramadı

Fatih Terim ikinci yarıya Alper-Babel, Mohamed-Diagne değişiklikleri ile başladı. Sarı-Kırmızılılar ikinci yarıda tempoyu artıramazken, bununla beraber fiziksel yorgunluklar daha bariz bir şekilde oyuna yansıdı. PSV ise 59’da Van Ginkel’in ayağından kazandığı golle farkı ikiye çıkartırken, çok da zorlanmadı: 0-2. Galatasaray rövanş maçında her ne kadar daha fazla mücadele etse de istenilen tablonun çok uzağında olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Diagne 84’te farkı bire indirse de bu gol sadece sembolik bir anlam kazandı: 1- 2. Fatih Terim’in kısa vadede birçok sorunu çözmesi gerekirken, oyuncularına takım olma kimliği kazandırmalı. Sarı-Kırmızılılar, Hollandalı rakibine 2-1 yenilerek, Şampiyonlar Ligi macerasını erken kapattı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ