MENÜ

Güzel futbol güzel sonuç!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası Elemelerinde I Grubu’na istediği başlangıcı yapamayan milli takımımız, son derece kritik bir maçta Finlandiya’yı konuk etti. Gerek sakat gerekse formsuz oyuncuların fazlalığı nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Fatih Terim, oldukça ofansif bir on birle sahaya çıktı.

Arda, Olcay, Yunus, Volkan Şen ve Cenk gibi hücum oyuncuları ile maça başlayan millilerimiz, ilk dakikalardan itibaren oyunu rakip alanda oynamaya başladı. Bu anlayış golü erken bulmamızı sağladı. 9. dakikada İsmail’in ceza sahasına yerden gönderdiği topu kale ağzında önünde bulan Cenk iki hamle sonunda skoru lehimize çevirmeyi başardı. 1-0. 13’te ise Selçuk’un kornerden ortasına Cenk, ceza alanı içinde kafayı vurdu ve topu bir kez daha ağlara gönderdi. 2-0. Sahaya iyi yayılan, iyi organize olan ve özellikle orta alanda rakibine büyük üstünlük kuran Ay- Yıldızlılar, ilk yarı boyunca hiç zorlanmadı. Fizik kalitesi ve disiplinli oyunu ile bilinen Finlandiya’nın ise tek tehlikeli anı 41. dakikada Hatemaj’ın ceza sahası dışından vuruşunun yan direkten dönmesi ile yaşandı. İlk 45 dakikayı her anlamda üstün oynayan millilerimiz soyunma odasına 2-0’lık galibiyetle gitti.

Disiplinden kopmadılar

İkinci yarıda Finlandiya daha fazla topla oynasa da özellikle orta alan ve savunmamızın uyum içinde olması rakibin tehlikeli bir atak yapmasını engelledi. 60. dakikadan sonra yorulan orta sahamızda değişikliğe giden Terim önce Yunus-Okay daha sonra ise Olcay-Emre Mor değişikliğine yaptı. Bu değişikliklerle direncimiz artarken oyunu daha fazla rakip yarı alanda oynamaya başladık. mücadele boyunca oyun disiplininden kopmayan millilerimiz, Emre Mor’la beraber tekrar rakip kaleye gitmeye başladı. Son bölümde ise rakip Finlandiya fiziksel düşüş yaşadı. Baştan sona üstün oynadığımız mücadeleden 2-0 galip ayrılarak gruptaki iddiamızı sürdürdük. Galibiyetten öte Ay-Yıldızlılar’ın bir an olsun oyun disiplininden kopmaması, savunmadaki başarısı ve takım yardımlaşması ilerisi için son derece umut vericiydi.

YORUM YAZ