MENÜ

Galibiyet aldatmasın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbi yenilgisinin ardından çok kritik bir maça çıkan Galatasaray, Antalyaspor’a konuk oldu. Hafta içerisinde sakatlanan Sneijder ve De Jong’dan yoksun bir kadro ile mücadeleye başlayan Galatasaray’da, Tudor savunmada Hakan Balta’nın yerine Ahmet’e şans verdi. Üçlü savunmadan vazgeçmeyen Hırvat teknik adam, orta alanda uyguladığı presle rakibi durdurmayı hedefledi.

Tempoyu yükselten gol...

İlk 20 dakikalık bölümü son derece temposuz ve kalitesiz geçen maçta iki takım da kontrolü bırakmadı. Galatasaray topu ileriyi taşımakta zorlanırken, Eren rakip savunma arasında kayboldu. Antalyaspor ise Semih’in savunduğu bölgeyi yokladı. Fakat ev sahibi takım organize olmakta zorlanınca Galatasaray sıkıntı yaşamadı. 24. dakikada ise Josue ile verkaça giren Bruma bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası içerisinde düzgün bir vuruş yapan genç oyuncu topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu gol maçın temposunu da yükseltti.

Chedjou’dan hediye

Antalyaspor daha fazla ileri çıkmayı denerken, orta alan oyuncuları bu tempoya ayak uyduramadı. 35’te ise Eren ceza sahası dışından çok sert vurdu ve takımını 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısının bu sonuçla bitmesi beklenirken 44. dakikada Chedjou son derece rahat bir durumdayken bir hata yaptı ve topu Mbilla’ya kaptırdı. Topu önüne alan Mbilla, Muslera’yı mağlup etmekte zorlanmadı: 2-1. İlk yarı bu skorla tamamlanırken; Jouse ve Yasin bu devrede performansı ile öne çıkan iki oyuncu oldu.

Eren ipten aldı

Galatasaray ilk yarıyı bireysel savunma hatası ile bir gol yiyerek kapatırken, ikinci devreye bu kez savunmanın tümünün hatası ile başladı. 53’te sağ kanattan çizgiye inen Danilo topu yerden içeri gönderdi. Ceza sahası içerisinde bekleyen Deniz sert vurdu ve skora denge geldi: 2-2. Bu gol gösterdi ki Tudor’un ısrarla denediği üçlü savunma bu oyuncu grubu ile uygulanması hayli zor bir hedef. Golden sonra rekasiyon gösteremeyen Sarı- Kırmızılı takımda ilk yarıda hücuma önemli katkı veren Josue ve Yasin oyundan düştü. 64’te Bruma ceza sahası içerisinden sol çaprazdan vurdu top yan direkten döndü.

Bir çok sorun var

Uzatma anlarında ise duran toptan Selçuk’un ortasına Eren kafayı vurdu ve topu ağlara yolladı: 2-3. Galatasaray bu golle üç puanı alırken bazı gerçeklerin değişmediği de görüldü. İleride çoğalamayan, savunma hatalarını çözemeyen, fizik olarak yetersiz kalan, takım olmaktan çok uzak bir oyuncu topluluğu için başarıdan bahsetmek imkansız. Tudor bu sorunu çözemezse Galatasaray’ın sezon sonunda Avrupa kupaları dışında kalması sürpriz olmaz. Antalya deplasmanından 3-2’lik galibiyetle dönen Sarı-Kırmızılı takımın haletmesi gereken bir çok sorun var.

YORUM YAZ