MENÜ

En kritik deplasman

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Antalyaspor’u 3-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Galatasaray’da moraller yerinde. Rakibi karşısında özellikle ilk 45 dakikada çok iyi bir futbol ortaya koyan Sarı-Kırmızılılar Kasımpaşa karşısında bu oyunu maçın geneline yaymalı.

Fatih hocanın gelişi ile daha fazla önde oynayan ve rakibine bu bölgede uyguladığı presle etkili olan Galatasaray’da Selçuk, Donk ve Feghouli yine başrollerde olacaktır. Belhanda’nın yokluğunda forvet arkasında görev alması muhtemel olan Feghouli orta alana da yardım etmek durumunda kalacak. Fenerbahçe derbisine kadar olan tüm maçlarını kazanmayı kendine hedef koyan Fatih Terim’in takımı için bu süreçteki en kritik karşılaşma Kasımpaşa deplasmanı olacak. İyi bir takım olan Kasımpaşa’dan üç puanla dönmek için takım mücadelesinin en üst düzeyde olması gerekir.

Ön plana kim çıkar?

Cezalı Belhada’nın yokluğunda forvet arkasında görev yapması beklenen Feghouli’nin performansı belirleyici olacak. Yıldız oyuncunun her zamankinden çok daha fazla mücadele etmesi gerekiyor. Tecrübeli oyuncu maça damga vuracaktır.

Bu istatistiğe dikkat!

Bu sezon iki takımın da ligde oynadığı 21 maçın 15’inde 3 veya daha fazla gol atıldı. Kasımpaşa ve Galatasaray’ın golsüz biten sadece 1’er maçı var.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın, Kasımpaşa karşısında temposunu 90 dakikaya yayması şart. Donk topu kullanma konusunda başarılı olsa da savunmaya daha fazla yardımcı olmalı. Kasımpaşa’nın hücuma etkili çıktığı unutulmamalı. Bu maçta sakin kalınması kilit nokta olacaktır.

YORUM YAZ