MENÜ

Ciddi sınav Macaristan'ın

Abone Ol Google News

Ciddi sınav Macaristan’ın EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren Milli Takımımız, Macaristan ile özel maçta karşı karşıya kaldı. Şampiyona öncesi ideal kadrosunu belirlemeye çalışan Montella, Kenan ve Enes’i aynı anda ilk on birde değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kontrol bizdeydi

Mücadele tempolu başlarken, ilk tehlikeli atağımızı 6. dakikada geliştirdik... Orkun’un vuruşu ile gole yaklaşsak da top az farkla yandan auta gitti. Bu dakikadan sonra da ön bölgede etkili olduk. Ev sahibi Macaristan ise hızlı ataklarla kalemizde pozisyon aradı. 33’te ise Macarlar, Szobozlai ile öne geçme şansı yakalasa da Mert gole izin vermedi. Hücum geçişlerinde başarılı olan Ay-Yıldızlılarımız skoru değiştirmeyi başaramasa da ilk 45 dakikada oyun olarak rakibine üstünlüğünü kabul ettirmeyi başardı. Devre 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Çizgiyi geçemedik

46’da ceza sahasına gelen topa kafa vurmak için yükselen Enes’in elle müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. 48’de atışı kullanan Szobozlai, Macaristan’ı öne geçirdi: 1-0. 53’te Hakan yaklaşık 35 metreden çok sert vurdu, kaleci son anda gole izin vermedi. 60’tan sonra tempo az da olsa yükselirken, Macaristan bu bölümde daha fazla topla oynayan taraftı. 71’de Hakan savunmanın arkasına harika bir pas attı. Kenan ceza sahasında vurdu, kaleci bir kez daha başarılıydı. Millilerimiz hücum baskısını artırsa da ev sahibi ekip savunmada kalabalık kalarak hata yapmadı. Millilerimiz birçok pozisyonda gole yaklaşsa da skoru değiştiremedi. Macaristan sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ