MENÜ

Bunlar iyi günler!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zirve yarışı hesaplarını çoktan rafa kaldıran Galatasaray, ligde kalma mücadelesi veren Mersin İdman Yurdu’na konuk oldu. Hafta arasında Lazio ile Avrupa Ligi mücadelesine çıkacak olan Sarı-Kırmızılı takımda Mustafa Denizli savunmada değişime gitti. Sağda Denayer’e formayı veren tecrübeli çalıştırıcı, Linnes ve Sabri’yi yedek bıraktı. Orta alanda rakibine basan Galatasaray, bu bölgede topa hakim olmaya çalıştı. Podolski ve Olcan, Umut’a yakın oynarken Umut bir türlü kendi yerini bulamadı. Mersin ise orta alandan savunmanın arasına yerden oynadığı toplarla, Semih-Chedjou ikilisini zorladı.

Mersin diri kaldı

16. dakikada kornerden gelen topa Nakoulma kafayı vurdu, Muslera son anda çizgiden çıkarttı. Rakip savunmayı bir türlü aşamayan Cim Bom topu bir türlü son bölgeye de taşıyamadı. Durum böyle olunca tek çare uzaktan atılan şutlar oldu. 19. dakikada Selçuk 30 metreden vurdu, top az farkla üstten auta gitti. İlk yarının 30 dakikalık bölümü geride kaldıktan sonra, özellikle Donk ve Podolski’de düşüş başladı. Mersin ise daha diri kaldı.

39. dakikada Tita ceza sahası sağ çaprazındaki Nakoulma’yı gördü. Topla buluşan başarılı oyuncu, Semih’ten sıyrıldı, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Semih noktayı koydu!

İkinci yarıya Carole-Sabri değişikliği ile başlayan Galatasaray’da oyun olarak bir değişiklik olmadı. Takım yine ruhsuz ve amaçsız futboluna devam etti. 54’te ise Semih kendi hatası sonrası oluşan pozisyonda Nakoulma’yı düşürdü ve ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Bu dakikadan sonra ise Denizli’nin takımı tamamen teslim oldu.

Yenen ilk golde büyük hatası olan Semih, arkadaşlarını eksik bırakarak maçın kaderine direkt etki etti. İkinci yarıda da Umut ve Podolski sahada sağlıklı yaşam yürüyüşlerine devam etti. Tabii ki bu futbolda, sadece oyuncuların kabahati yok. Oyuncu tercihleri ve değişiklikleri ile Mustafa Denizli de bu sonuçta büyük pay sahibi. Orta alanda yaratıcı tek bir hamle olmazken Bilal’in hala kenarda tutulması büyük hata oldu.

Daha iyi günleri!
Kötü olan Donk, Podolski ve Sneijder dokunulmaz olmalı ki, Bilal sahada yoktu! 63’te ise Mersin’den beklenen gol geldi. Vederson kornerden ortaladı, Muslera boşa çıkınca Güven kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-0. 88’de ise Yasin’in ortasına Podolski kafayı vurdu ve fark 1’e indi: 2-1.

Bu gol maçın da skorunu belirledi. Şubat ayında havlu atan bir takımı, sezonun geride kalan maçlarına motive etmek için mucize gerekir. Dün akşam göründü ki bunlar Galatasaray’ın daha iyi günleri.

Sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma potasına girilememesi, kimse için sürpriz olmasın. Forvet almadan Burak’ı gönderen yönetim ise bileklik satarak günü kurtarsın.

YORUM YAZ