MENÜ

Avrupa için dev adım!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mücadeleye iyi başlayan Galatasaray, ilk dakikalarda baskıyı kurdu. Orta alanda uyguladığı presle topa hakim olan Tudor’un takımı, Bursaspor’u kendi yarı alanından çıkartmadı. 5. dakikada Bruma soldan ceza sahasına girdi. Genç oyuncunun dar açıdan içeri gönderdiği top Ertuğrul, ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 0-1. Bir dakika sonra ise Yasin karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma denedi, savunma son anda çizgiden çıkarttı. Yasin ve Bruma ile kanatları etkili kullanan Galatasaray, ilk yarının büyük bölümünü rakip yarı alanda oynadı. Bursaspor ise oyunun hiçbir anında varlık gösteremezken, orta alanda büyük hataların yanı sıra çok fazla isabetsiz pasa imza attı. 25. dakikada Sabri sert vurdu, savunma bir kez daha çizgiden çıkarttı. 45. dakikada Bruma, Podolski ile duvar pası yaptıktan sonra, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Düzgün bir vuruş yapan Portekizli oyuncu farkı ikiye çıkartı: 0-2. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucu oldu.

Sneijder sahneye çıkınca

Galatasaray ikinci yarıya aynı istek ve disiplinle başladı. İlk yarıda pek rol almayan Sneijder, bu yarıda sahneye çıkmaya başladı. 57’de Hollandalı yıldız duran toptan ortaladı, Ahmet Çalık ceza sahasında kafayı vurdu, skor 3-0’a geldi. 60. dakikada ise Sneijder bu kez orta alandan derinlemesine savunmanın arkasına oynadı. Topu önüne alan Podolski, ceza sahasına girer girmez vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-4. İlk yarıda rahatlayan Galatasaray bu gollerle de maçı kopartmış oldu. 89. dakikada ise son sözü Yasin söyledi. Ceza sahası içerisinde sağ çaprazdan sert vuran Yasin, farkı beşe çıkarttı: 0-5. Bursaspor’un ise her anlamda sezonu kapattığı, dün akşam net bir şekilde görüldü. Böylesi önemli bir camianın oyuncularının Galatasaray karşısında bu kadar vurdumduymaz bir tavır sergilemesi, önümüzdeki sezon yeni bir yapılanmanın kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

Moral buldular

Zorlu geçmesi beklenen deplasmandan 5-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılan Galatasaray, kalan maçlar öncesi moral buldu. Bu galibiyette, İgor Tudor’un artık takımla çok fazla oynamaktan vazgeçmesinin, Sneijder ve Podolski’den daha fazla yararlanmayı düşünmesinin de etkisinin olduğunu söylemek gerekir.

YORUM YAZ