MENÜ

Aslan'a tek devre yetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ağır Beşiktaş yenilgisi ile liderlik koltuğundan inen Galatasaray, Akhisar Beledeiyespor’u konuk etti. Haftayı çalkantılı bir şekilde geçiren Sarı-Kırmızılı takımda, Tudor, Denayer’in yerine Linnes’e, Rodrigues’in yerine de Yasin’e ilk 11’de forma verdi.

Komik goller

Maça her iki takım da kanatları kullanarak başladı. Galatasaray kendi sağ kanadından hücum ederken Mariano sık sık ileri çıktı. Akhisar Belediye ise savunma ve orta sahasını birbirine yakın tutarak rakibini orta alanda durdurmaya çalıştı. Konuk takım bu isteğine ulaşınca Gomis topla buluşamadı. 17. dakikada Akhisar belediye kendi sağ kanadında etkili geldi. Ceza sahasına yerden gönderilen topta Maicon altı pastan ters vurdu konuk ekip öne geçti: 0-1. İlk 45 dakika boyunca Galatasaray’da Belhanda, Feghouli ve Gomis hücumda hiçbir varlık gösteremeyince, ev sahibi takım da gol bulamadı. 45. dakikada ise Olcan, Muslera’nın üzerinden yaklaşık 30 metreden aşırtma vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 0-2. Kontrollü futbolundan ödün vermeyen Akhisar Belediye soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Bambaşka 2. yarı

İkinci yarıya başlarken Macion- Rodrigues değişikliğine giden Tudor, takımını daha ofansif oynattı. Bu değişiklik kısa sürede etkisini gösterdi. 50. dakikada Fernando ceza sahası dışından vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-2. Bir dakika sonra ise Gomis ceza sahsında içinde sert vurdu ve skora denge geldi: 2-2. İlk yarıda 10 kişi kalan rakibine iyice yüklenen Sarı-Kırmızılı takım oyunda hakimiyeti ele geçirdi. 70. dakikada Gomis’in atılması ile 10 kişi kalan Galatasaray bir dakika sonra üçüncü golü buldu. Denayer’in sağ kanattan içeri çıkarttığı topa Belhanda ceza sahasında vurdu ve sarı-kırmızılı takımı öne geçirdi: 3-2. Maçın son bölümünde Akhisar daha fazla risk alıp hücum etse de farkı azaltmayı başaramadı. Son sözü ise Feghouli söyledi. Uzatma anlarında golü bulan yıldız oyuncu maçın da skorunu belirledi: 4-2.

YORUM YAZ