MENÜ

Adım adım hedefe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maça çok hızlı başlayan Galatasaray birinci dakikada golü buldu. Rodrigues, Malatya savunmasının hatasından yararlanarak topu kaptı. Hızla ileri çıkan yıldız oyuncu ceza sahasında arka direkteki Belhanda’yı gördü. Belhanda bekletmeden vurdu ve top ağlara gitti: 1-0. Erken golle rahatlayan Sarı- Kırmızılılar oyunun kontrolünü de ele geçirdi. 12. dakikada Belhanda orta alanda topu kaptı ve Rodrigues’e oynadı. Yaklaşık 30 metre top süren Rodrigues ceza sahasında boş durumdaki Gomis’i gördü.

Gomis iyi bitirdi ve fark ikiye çıktı: 2-0. Yeni Malatya bu golden sonra oyundan tamamen düştü. Savunması adeta dağılan konuk takım pozisyon vermeye devam etti. İlk yarıda özelklikle Belhanda ve Rodrigues’in hem savunmada hem de hücumda etkili oynaması Cim Bom’un istediği skora kolay ulaşmasındaki en büyük etken oldu. Galatasaray daha ilk yarısını daha farklı kapatabileceği maçta soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Tempoyu düşürdü

Galatasaray ikinci yarıda tempoyu düşürdü. Orta alanda top yapmayı tercih eden Sarı-Kırmızılılar rakibini de bu bölge de tuttu. Yeni Malatya daha istekli görünse de uyguladıkları pres sonuç vermedi. Rakibinin savunmasını hemen hemen orta alana kadar çeken Galatasaray savunmanın arkasına sarkmaya denedi. Son bölümde Malatya ilk yarıdaki görüntüsüne döndü. Erol Bulut’un takımı oyunu geride kabul etti. İlk yarıda çok etkili olan ve golleri bulan ikinci devrede ise tempoyu düşürüp kontrolü elinde tutun Galatasaray sahadan 2-0 üstün ayrıldı. Bu galibiyet sonrası şampiyonluk için Galatasaray’a, Göztepe deplasmanında sadece bir puan yetecek.

YORUM YAZ