MENÜ

İyi plan şanslı son

Abone Ol Google News

Sarı-Kırmızılılar, ilk iki haftada izlediğimiz ve övdüğümüze yakın bir futbol oynadı. Sivas'ın aklında, hafta içi yorgunluğu vardı. Terim'in son anlarda yaptığı değişiklikler, büyük bir darbenin önüne geçti. Aslan başta iyiydi ama, sonda da şanslıydı.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın başlangıç planı ligin ilk iki haftasında izlediğimiz ve övdüğümüze çok yakın. Okan, Taylan ve Marcao’nun rakibin ön alan baskısını etkisiz kılan oyun kurucu performansları, öndeki 5’liyle sayısız pas opsiyonu yarattı. Arda, Belhanda ve Feghouli’ye, Omar ve Emre Taşdemir de çizgiye basarak alternatif oldular. Enerjik, konsantrasyonu yüksek, geniş alanda topa sahip olan bir pas oyunu izledik. Sivasspor’un ön alan baskısı böylece kolay kırılınca ev sahibinin diğer dezavantajları da devreye girdi. Öncelikle hafta içinden kalan kafa yorgunluğu vardı. Ancak daha önemlisi Rıza Hoca’nın maçtan önce mikrofonlara yansıyan Avrupa’da olmayı zorunlu hizmet olarak gören ruh hali... Psikolojik olarak ancak maçın sonlarında toparlanabildiler.

Haberin Devamı

81'e kadar baskıyı seyretti

İlk 65 dakikada Belhanda, Fehgouli, Arda, Babel hareketli dörtlüsü Sivasspor’un uzayan takım boyunda, merkezdeki boşluğu çok iyi kullandılar. 2-0’ı buldular, fazlası da mümkündü. Sivas’ın kaçırdığı penaltı ise ev sahibinin tek şansı. 68’te Claudemir ve Yasin oyuna girdikten sonra merkezi Sivasspor’un dolduruşuyla iş tersine döndü. Fatih Terim, 81’e kadar baskıyı seyretti. Yediği golde yaptığı hataya rağmen Okan maçı tuttu. Terim 13 dakika sonunda 3 değişiklik yaparak yeniden savunma dengesini kurdu ve büyük bir darbenin önüne geç de olsa set çekti. Başta iyi, sonda şanslıydı...

YORUM YAZ