MENÜ

Farkları yok!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Eğer Diego sahada olacaksa Fenerbahçe tek santrforla oynamak zorunda. Ama Diego yoksa, Topal-Souza ikilisinin önünde iki kanatta Nani ve Alper, ileride de Van Persie ve Fernandao yer alabilir. Ancak Diego olmadığı dönemde Alper sakat olduğu için kadroda olmayınca Pereira bunu deneyemedi. Çünkü Nani, Volkan ve Markovic’in Alper kadar savunmaya destek vermeyeceğini düşünüyor olmalı.”

‘RvP oyun kurucu olabilir’

Şimdi herkes döndüğüne göre Pereira’nın seçim yapma şansı var.

-İki santrfor da sahada olduğunda Van Persie, Fernandao’nun biraz arkasına kırılarak destek santrfor/oyun kurucu gibi oynayabilir. Bunun şartı iki kenarda Nani ve Alper’in yer alması.

-Diego sahada olacaksa Van Persie’nin oyunda olması mantıklı çünkü Hollandalı’nın boş koşu ve hareketlenmelerini en iyi anlayacak oyuncu potansiyel olarak o.

-Fernandao ise 2. tercih. Genel algı onun çok daha başarılı olduğu yönünde olsa da gerçek bu değil. Ligde, Van Persie 123, Fernandao 120 dakikada 1 gol atıyor! Neredeyse hiç fark yok.

‘Savunma mükemmel ama...’

“Tabii tüm bunların aslında bir oyuncu değil taktik tartışmadan kaynaklandığını da söylemek gerek. Fenerbahçe’de mükemmele yakın bir savunma planı var ancak hücum şablonlarından müteşekkil bir portföy yok. Sadece duran toplara ve yan ortalara havale edilmiş bir hücum anlayışı mevcut. Eğer bunun ötesine geçilebilse Van Persie’yi anlamak ve ondan daha fazla yararlanmak mümkün olurdu.”

YORUM YAZ