MENÜ

Büyük usta Modric

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hırvat orta sahası ve hücum kanatları başta Modric olmak üzere form seviyesi açısından bizden çok yukarda. Yetenekler açısından hangi tarafın daha iyi olduğu görecelidir. Ben Rakitic’i beğenirim, bir başkası Arda’yı. Burada haklı yoktur. Kişisel yargılardır.

Orta 5’li daha iyiydi

Ancak form tartışılmaya açık bir kavram değil. Perisic’ten Modric’e Hırvat orta beşlisi teker teker bizim beşliden her anlamda daha formdaydı. Zaten bu yüzden maçın başından itibaren onlar sürekli kale ağzına topu indirdiler. Biz ise sadece Ozan’ın 29’da Subotic’te kalan kafasıyla pozisyon bulabildik. Gökhan’ın ortasında. Buna çok şey beklediğimiz hücumcu kanat beklerinin formsuzluğu değil çok formsuzluğu eklenince topa hakim olamadık. Oyuna da.

Srna koridora çevirdi

34 yaşındaki Dario Srna, Caner’in kanadını açık bir koridora çevirdi. 54’te boş kaleye topu yuvarlayabilse maçın da kahramanı olabilirdi. Ancak bu rol attığı golden bağımsız
olarak Luka Modric’in tabii. İnsanı hayran bırakan bir basitlikte ama mükemmellikte oynadığı oyun artık zirvesini yaşıyor. En kritik noktada topu kesen de o oluyor. Asiste giden pası da o veriyor. Attığı golden bağımsız olarak tam bir büyük usta performası izletti bize.

Kötüydük ama...

Bizde buna yaklaşan bir oyuncu olmadığı gibi, onun fiziksel fiilisinde kimse de olmayınca 3’ü direğe vuran 13 gol girişimini onlar yaptı. Biz de Ozan’ın kalecide kalan kafasıyla yetindik. Kabul etmek lazım. Güzel bir takımız. Ancak formsuzuz. Bu formsuzluk oyuncuların isimlerinin gölgesinde kayboluyor. Arda dün hiçbir topa zamanında yetişemedi.
Hakan hiçbir ortayı kafaya atamadı. Bunlar olmayınca zor oluyor. Yine de enseyi karartmamak lazım. 2008’e çok daha kötü başlamıştık. Daha yol var.

Neden Oğuzhan!

İlk yarının sonunda Oğuzhan’ın oyundan alınması ilginç bir tercih. Form açısından santrfor arkasındaki üç oyuncunun en iyisi o. Hakan ve özellikle Arda’nın formsuzluğu bağırırken Oğuzhan’ı anlayan bir oyuncunun oyuna alınması daha mantıklıyken, oyuna tamamen taktik sadakati sıfır Volkan girince, öndeki dağınık görüntümüz daha da büyüdü ve asıl önemlisi defansif direnç tamamen düştü. Volkan ve Emre baştan karar verilmiş otomatik değişiklikler. Ancak duruma çok uygun değildi.

YORUM YAZ