MENÜ

Burak'sız zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray ilk 11’de Burak olmayınca tehditkar bir takım olamıyor. Bu şekilde rakibi psikolojikolarak etkilemeleri zor. Bu, deplasman maçlarında daha da belirginleşiyor. Savunma çizgisi daha rahat bir şekilde ileri çekiliyor, orta saha savunmaya destek vermektense dengeli bir yerleşime geçiyor vs. Çünkü Burak cüretkar... Kimseyi tanımıyor.

O tehdit ediyor, rakip tedirgin oluyor. Bu yönüyle özel...

Selçuk ezbere biliyor

Onun çok geç kazandığı ama tam özümsediği bir özellik bu. Zaten 21 yaşında bu kafaya gelse dünya çapındaydı. Tabii buna geç de olsa uyanmasında bir başka oyuncunun imzası var. Onun dilinden çok iyi anlayan bir orta saha beyni Selçuk.

Açık açık konuşalım. Bir başka takım daha var Galatasaray’dan içeri... Selçuk’un topu ayağına aldığı andan itibaren ne yapacağını kendi belleği kadar ezberlemiş bir Burak var. Ve aynı şekilde, tam tersi.
Bu olmayınca rakip savunma ve asıl önemlisi orta saha rahat ediyor.

Dün ilk yarıda Adem ve Hakan Özmert’in ağırlıklı olarak Aatıf’ın arkasını doldurup, onunla Mehdi’nin hücuma katkılarını Burhan’la birlikte harika destekleyişleri eğer bir hezimete yol açmadıysa Sivas’ın gerçek bir santrfor oynatmak yerine Batuhan’a görev verişinden ve Chedjou’nun kesiciliğindendi.

Hamza hoca açıklamalı

Aatıf’ın liderliğinde oyun olarak ezici ancak skoru Muslera’nın Galatasaray’a geldiğinden buyana unuttuğu sakarlığıyla gelen gol dışında üretemediler.

Ancak Sneijder’siz dahi olsa Burak’ın girişi sonrası iş değişti. Hamza Hoca maç öncesi anlattığı gibi defansif eksikliği kapatmak için Burak’ı kesmiş olamaz. Çünkü Burak defans ve orta saha merkezini savunmada tutarak rakibi eksiltiyor. Bunu Hamza Hoca bilmiyor olamaz.

O zaman Hamza Hoca daha akla yatkın bir bir açıklama yapmalı. Çünkü bu ölümcül olmasa da anlaşılmaz, büyük bir hamle.

Peki hata mı, bilerek mi yapıldı?

Anlatmak lazım...

YORUM YAZ