MENÜ

3 gol atmak için oyna

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“İlk maçta ortaya konulan futbol doğruydu ancak savunmada ve orta sahadaki soğukkanlılık ileri uçta yakalanamadı. Olimpiyat’ta kompakt bir hücüm oyun ortaya konulursa gol bulmak sorun olmaz”

1-0 çok zor bir skor. Hele de Sturridge, Sterling, Ibe gibi oyunculara sahip bir takım karşısında.

Bu tip bir takıma karşı Beşiktaş’ın 2. maçta da dengeli bir oyun oynaması mantıklı görünebilir. Ancak Beşktaş’ın iyi yaptığı bu değil. Siyah Beyazlılar önde oynadıklarında baskılı olduklarında fark yaratıyorlar. İlk maçtaki oyun doğruydu ancak savunma ve orta sahadaki soğukanlılık hücumda yoktu. İkinci maçta bu olmalı. Akın sürekliliği önde baskı ve soğukkanlı bir oyun. Olcay’ın Ba’ya verdiği pas dışında
ayakları ileri gitmedi neredeyse. Böyle olmaz. Töre kaleye çok uzaktı. Böyle de olmaz.

Beşiktaş kompakt bir hücum oyunu oynayıp sakin sürekliliği sağlamalı. Bunu yaparsa sorun kalmaz. Gol bulunur. Yenecek bir golün 3 gol gerektireceğinden çekinmek yerine 3 gol atacak bir oyun lazım. Çünkü herhalükarda atmanız gereken gol sayısı 2.

Bu arada Motta’nın olmayışı Beşiktaş için avantaj. Orada bir sol bek var zannedip ona göre oynamaktansa 10 kişi oynayıp ona göre tedbir almak daha iyi olabilir.

YORUM YAZ