MENÜ

Trabzon'un ikramı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maça kendi kadrolarından önemli eksiklerle çıkmıştı 2 takım. Son dakika kaleci sakatlığı Göztepe’yi üzerken Fenerbahçe maçında sakatlanan Burak tribündeydi ama maçta yoktu. 2’de Göztepe gole çok yaklaştı. Castro’nun ceza alanına getirdiği topa Ghilas sert vurdu, direkten dönen top maçın ilk pozisyonu oldu. 6’da maça baskılı başlayan İzmir ekibi, Sabri ve Scarione ile pozisyon bulunca Trabzonspor kulübesi hareketlendi, Ghilas’ın Onur ile karşı karşıya kalması ise maça iyice heyecan getirdi. 9’da o ana kadar pozisyona giremeyen Trabzonspor golü buldu. Uzaktan Kucka’nın mükemmel vuruşuyla attığı gol maçın skorunu ve seyrini değiştirdi: 0-1.

Aynı güzellikte yanıt

14’de Olcay-Rodallega verkaçıyla Trabzon, Göztepe kalesine yüklendi. Ancak Kadu araya girerek 2. gole izin vermedi. 20’de uzaktan Scarione denedi, Okay’a çarpan top Onur’da kaldı. 21’de Jahoviç, Scarione’den aldığı topla ceza alanına girdi, Onur golü önlerken Bordo-Mavililer’in yüreği ağzına geldi. 26’da maç başından beri orta alandaki Okay’ın yanlız kalmasından ve top kayıpları Göztepe’ye golü getirdi. Tayfur, Kucka’nın golüne aynı güzellikte bir vuruşla karşılık verdi ve durumu eşitledi: 1-1.

Üst üste goller

37’de Yusuf kaleye şutladı ama isabet olarak kendi kalitesiyle bu şut bağdaşmadı. 44’de Durica, Jahoviç’i düşürdü, verilen penaltıyı Ghilas gole çevirdi: 2-1. 45+1’de Yusuf’un ceza alanına kullandığı serbest vuruşta topu Uğur kafayla dokundu, dönen topu Rodallega ağlara göndererek maça eşitliği getirdi ve devreyi bitirdi: 2-2.

Onur kopmayı önledi

46’da Yusuf sol taraftan Göztepe kalesine yüklendi, çaprazdan şutu yan ağlara takıldı. 50’de Rotman Olcay’a şut çektirmedi kalesini oluşacak tehlikeden önledi. 67’de Sabri’nin kullandığı serbest vuruşta topu Onur çıkardı, topu iyi takip eden Jahoviç takımını öne geçirdi: 3-2. 78 ve 79’da N’Doye ve Rodallega’nın şutları vardı ama Göztepe kalesinde tehlike yaratmadı. 83’de Jahoviç tek başına Trabzonspor kalesine yüklendi, Onur topu bloke ederek maçın kopmasına mani oldu. Maç bu sonuçla bitti.

Maçın adamı Tayfur

Trabzonspor’un özellikle defansı ve adam paylaşımındaki sıkıntısı ilk mağlubiyeti getirdi. Göztepe, rakibinin bu dengesizliğini iyi değerlendirdi, ilk galibiyetini aldı. Onur gol çıkarmaktan yoruldu. Olcay ise Beşiktaş’ta oynadığı sonuçsuz futbolu Trabzonspor formasıyla bizlere hatırlattı. Maçın adamı bana göre Göztepeli Tayfur’du.

YORUM YAZ