MENÜ

Başakşehir'in intikamı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Haftanın belki de en zor maçı öncesi Başakşehir’de Clichy ile Caiçara cezalı, Mossoro sakattı. Merkez futbolunu iyi oynayan ve topa önde sahip olmayı amaç haline getiren Akhisar’ın hedefi de mutlak galibiyetti. Çünkü rakibi defansta çok eksikti. 3’te Adebayor ile başlayan atakta topa son dokunan defansta Mustafa oldu ve taraftarından alkış aldı. 9’da Akhisar etkili geldi. Seleznov topu Epureanu’yu geçerek önüne aldı, sert şutunda Volkan blokede çok zorlandı. 13’te Akhisar gole kavuştu. Bilal’in sağdan kullandığı korner atışında Serginho iyi yükselip kafayı vurdu ve durum 1-0 oldu.

Volkan duvar ördü

22’de Emre şutladı, Lukac’dan dönen topu Elia kaleye gönderdi ama istediği gibi vuramayınca beraberlik şansı kaçtı. 38’de Da Costa’nın hatasıyla Başakşehir kalesine hareketlenen Seleznov Epureanu’ya takıldı. 5 dakika sonra yine Ukraynalı çaprazdan vurdu ama Volkan kaleye duvarı örmüştü! Devre biterken Ömer’in çabası sonuç getirmedi ve maçın ilk yarısı 1-0 bitti. İkinci yarıya Başakşehir golle başladı. 46’da Uğur’un sağdan ortasında arka direkte Elia topa ayak koydu: 1-1. 58’de Muğdat’ın şutu sadece heyecan yarattı.

Alparslan yıldızlaştı

75’te Başakşehir ikiyi buldu. Alparslan’ın bindirmesiyle Akhisar ceza alanı karıştı. Arda’nın pasında Bilal’dan önce davranan Visca takımını ayağa kaldırdı: 1-2. Pozisyon başlangıcında topun dışarıdan çevrildiğine dair itirazlar vardı. 84’te Lopes’in kırmızıyı yemesi Akhisar için maçı bitirdi! Başakşehir eksik olmasına ve kalesinde pozisyon görmesine rağmen Alparslan’ın müthiş oyunuyla kazanmasını bildi ve şampiyonluğu ne kadar istediğini yeniden gösterdi.

Golden önce top dışarda

Başakşehir’in galibiyet golünden önce Elia’nın çizgide çevirdiği top, büyük tartışma konusu oldu. Pozisyonun devamında Arda’nın pasında Visca ağları havalandırırken, Akhisarlı futbolcular uzun süre hakeme itiraz etti ama karar değişmedi. Maç sonunda ise Beinsports’un pierosuna göre topun tamamen çizgiyi geçtiği görüldü.

YORUM YAZ