MENÜ

SUV sınıfına göz kırpıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fiat markası için 500 modelinin tarihi bir önemi var çünkü İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yeniden inşa edilen İtalya’da, 1957’de tanıtılan 500 modeli, markayı karlılığa geçirip ayağa kaldırmayı başarmış. Bundan 50 yıl sonra, 2007 yılında yeniden üretime geçen ikonik 500 modeli, 2017’de ise 60’ncı yılını özel bir “500 Anniversario” modeli ile kutluyor.

3 motor seçeneği var

500 ürün ailesi zaman içerisinde MPV tarzdaki 500L ve küçük SUV 500X ile genişledi. Şimdi ise Fiat, 500L ailesini tepeden tırnağa makyajladı. Makyajlı 500L modellerinde fiyatlar 80 bin TL’den başlıyor. Üst versiyonda ise fiyat 106 bin TL’ye ulaşıyor. Makyajlanan 500L’de burun bölümü, krom çıtalarla daha belirgin hale getirilmiş, Fiat logosu etrafındaki bıyık inceltilmiş, yuvarlatılmış LED gündüz sürüş farları kullanılmış. Böylece 500 modeliyle arasındaki benzerlik kuvvetlendirilmiş. 500L’de, 1.4 litre benzinli, 1.3 ve 1.6 litre Multijet II dizel motorları var. 1.3 Multijet dizel motorda otomatik şanzıman seçeneği de sunuluyor. Daha önce Living olarak adlandırılan 7 koltuklu model de, makyajın ardından Wagon adını almış.

500X’in rakibi CrossPlus

Makyajlı 500L ailesinin en ilginç üyesi ise CrossPlus ismi verilen donanım versiyonu. 500L kimliğine yeni bir boyut ekleyen bu model, yeni tampon ve yan korumaları, arazi tipi kutu tasarımlı radyatör ızgarası gibi tasarım ayrıntıları ve 4 mevsim lastikleri ile ‘SUV’ karakterini daha fazla ortaya çıkarıyor. Yerden yüksekliği 500L’ye göre 25 mm daha fazla olan CrossPlus’ta ayrıca arazi kullanımında çekiş sistemine müdahale eden sürüş modu seçicisi de var. Normal, Traction+ ve ‘İniş Kontrolü’ isimli üç farklı sürüş moduyla, şehir sokaklarından engebeli arazilere kadar, kullanım ihtiyacına göre sürüş modu seçilebiliyor. Belki bir 4x4 değil ama hafif arazide CrossPlus’ın normal versiyona göre daha yetenekli olacağı kesin. Bu da bir anlamda onu, kardeşi 500X’in de rakibi yapıyor. Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç yenilenen 500L ürün ailesi için şunları söylüyor; “Müşteri beklentileri değişiyor ve SUV tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yenilenen 500L hem çok yönlü bir aile otomobili, hem de SUV özelliklerini bir arada bulundurmasıyla rakiplerinden ayrışıyor.”

Frankfurt’un sürprizleri

Avrupa’daki önemli otomobil buluşmalarından olan Frankfurt Otomobil Fuarı, gelecek hafta kapılarını açmaya hazırlanıyor. 14 Eylül’de ziyarete açılacak fuarın önemli yenilikleri şimdiden duyurulmaya başlandı.

Renault, SYMBIOZ isimli bir konsept sergileyecek. Konsept, Renault markasının, mobilitenin 2030 yılındaki geleceğine uzanan vizyonunu yansıtacak.

Citroen global SUV atağını C3 Aircross ile sürdürüyor. C3 Aircross, 4,15 m uzunluğunda kompakt bir SUV.

Honda Avrupa pazarına vereceği ilk elektrikli aracını Urban EV konseptiyle tanıtacak. Ayrıca CR-V için de bir hibrit prototipi var.

Yenilenen Subaru XV görücüye çıkacak. Teknolojisi geliştirilen XV, Subaru’nun yeni Global Platformu’nu kullanan ilk araç olacak.

Toyota, Türkiye’de üretilen C-HR modelinin Hy-Power isimli konseptini sergileyecek. Demek ki C-HR’ye daha güçlü bir versiyon daha gelecek. Tepeden tırnağa yenilenen arazi aracı Land Cruiser da sergilenecek.

Lexus iki Avrupa prömiyeri sergileyecek; NX kompakt crossover ve CT premium kompakt hatchback Frankfurt’ta görücüye çıkacak.

Skoda’nın elektrikli geleceğini gözler önüne seren VISION E konsepti, Avrupa prömiyerini yapacak.

Dacia, bir milyon adetlik satışa ulaşan SUV modeli Duster’ı yeniledi. Yenilenen Duster modern ve sağlam bir tarza sahip.

Otomobil kredisinde e-sözleşme devri

ALJ Finans, kredi kullanımının en yoğun olduğu sektörlerin başında gelen otomotiv sektöründe “e-sözleşme” uygulamasını hayata geçirdi. Online kredi başvurusu ve e-sözleşme uygulaması sayesinde, müşteriler, kredi sözleşmelerini ve krediyle ilgili dokümanların büyük bir bölümünü, mobil cihazları üzerinden elektronik ortamda inceleyerek onaylayabiliyorlar ve bu belgelere yine elektronik ortamda her zaman erişim sağlayabiliyorlar.

Porsche Cayenne yenilendi

Porsche, en beğenilen ve Türkiye’de en çok satan modellerinden olan Cayenne’i yenilendi. Üçüncü nesli Porsche Cayenne geliştirilmiş şasisi, yeni motorları ve yeni sürücü destek sistemleriyle fark yaratıyor. Yeni Cayenne’in Türkiye’de Aralık ayından itibaren satışa sunulması bekleniyor. Yeni Cayenne’de 340 HP ve 440 HP’lik 6 silindirli benzinli motorlar yer alacak.

YORUM YAZ