MENÜ

Hırant Kasapoğlu işe otomotiv dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Audi’nin orta üst sınıftaki lüks modeli yeni A6’da uzunluk 7 mm artarak 4939 mm’ye ulaşmış, yani 5 metre sınırına iyice yaklaşmış. Aks mesafesi ve genişlik de 12’şer mm artırılmış. Aks mesafesindeki bu artışla birlikte iç mekan 21 mm genişlemiş, arka koltukta diz mesafesi ise 12 mm artırılmış. Otomobilin dış ışık paketi otomobilin kapı kilitlerini açtığınızda veya kapattığınızda, her defasında sizleri saygıyla selamlayarak ışık şovunu yapmayı ihmal etmiyor. Dışarıdaki optik ışık şovu, iç mekanda teknoloji şovuna dönüşüyor. Yeni MMI multimedya sistemi artık toplam 3 büyük ekrana sahip. Bunlardan bir tanesi haritanın da yansıtılabildiği sanal kokpit olarak adlandırılan, direksiyonun ardında duran gösterge paneli. Orta konsolun üzerinde ise MMI’nın ana ekranı yer alıyor. Bunun altında yani vites kolunun önünde ise büyük bir ekran daha var. Bu ekranda havalandırma sistemini kumanda edebiliyorsunuz. Bu yeni ekranların yüksek parlaklığa ve direk güneş ışığı altında rahat okunabilme özelliğine sahip olduğunu ayrıca çözünürlüklerinin de yüksek olduğunu vurgulamak gerekiyor.

3.0 TDI motor güçlü ve temiz

A6 ilk etapta 3.0 V6 TDI motorlarla Türkiye’ye gelecek. Seriye daha sonra 4 silindirli, 2.0 lt’lik benzinli ve dizel motorlar eklenecek. Yeni A6’ların tamamında yumuşak hibrit sistem ve 48 Volt’luk elektrik sistemi yer alıyor. Audi’nin iddiasına göre hibrit sistem sayesinde tüm motorlarda, 100 km’de 0.7 lt’ye varan bir tüketim tasarrufu sağlanmış durumda. Asistan sistemlerin sayısının 39’a ulaştığından bahsetmiştik. Özellikle adaptif hız sabitleyici ve otonom sürüş konularında büyük ilerleme var. Araçta dört tekerlekten çekiş sistemi quattro ve dört tekerlekten yönlendirme sistemi standart olarak sunuluyor.

Yaz cabriosu

İsmini İtalya’nın en romantik şehirlerinden olan Portofino’dan alan yen Ferrari, katlanabilir ‘hardtop’ tavanı, geniş bagaj hacmi ve cömert yaşam alanı ile yaz aylarında dikkatleri üzerine çekiyor. 2018 yılında Ferrari Portofino için Türkiye’ye 5 adetlik satış kotası tahsis edilmiş ve tamamı satılmış. Portofino’da 600 HP’lik V8 motor yer alıyor.

Şık Coupe

Dört kapılı coupé Mercedes-Benz CLS, tamamen yeni üçüncü nesli ile çok şık duruyor. Yeni Mercedes- Benz CLS, 878.600 TL’den başlayan fiyatlarla Mercedes showroomlarındaki yerini aldı. Yeni CLS’de dizel motorların güç aralığı 286 HP ve 600 Nm üreten CLS 350 d 4MATIC ile başlıyor. Benzinli motor ise güçlü bir 6 silindirli; CLS 450 4MATIC isimli bu benzinli model 267 HP güç ve 500 Nm tork üretiyor.

YORUM YAZ