MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yerli Sedanda rekabet kızışıyor

Toyota Corolla ve yeni Renault Megane Sedan’ın satışa çıkmasının ardından, şimdi sırada C segmentindeki üçüncü yerli sedan olan Honda Civic var. Tepeden tırnağa yenilenen Civic 75 bin 740 TL’lik başlangıç fiyatıyla pazara sunuldu.

19 yıldır Türkiye’de üretilen Civic Sedan’ın 10’uncu neslinin satışına 8 Ekim’de başlandı. Baştan aşağı yeniden tasarlanan Civic, dinamik tasarımıyla spor bir sedan olarak öne çıkıyor. Başlangıç fiyatı 75 bin 740 TL olan Civic serisinde, ilk etapta sadece 1.6 litre hacimli, 125 HP’lik benzinli motor yer alıyor. Bu motorun ECO isimli fabrika çıkışlı LPG yakıtlı versiyonu da sunuluyor. Dizel motor için ise sanırız gelecek yılı beklemek gerekecek. Segment rakipleri olan diğer yerli sedanlardan Toyota Corolla ve Renault Megane Sedan’da ise daha fazla motor seçeneği yer alıyor, başlangıç fiyatları ise Corolla’da 59 bin 200 TL, Megane’da ise 62 bin 600 TL.

Gebze Şekerpınarı’ndaki Honda Türkiye Fabrikası’nın bantlarından inen yeni Honda Civic Sedan’da; Premium, Elegance ve Executive adlı üç farklı donanım seviyesi var. Manuel şanzımanın yanı sıra tamamen yenilenen CVT teknolojili otomatik şanzıman opsiyonu da sunuluyor. Daha sonra seriye 1.5 litre benzinli turbo ve 1.6 litre dizel motor seçenekleri eklenecek. Yeni Civic Sedan’dan yıl sonuna kadar 2,5 ayda 6 bin 500 adet satılması hedefleniyor.

Geniş yaşam alanı

Yeni platform, Civic’e geniş bir iç mekan getiriyor. İç mekan, dinamik tasarım ve yeni teknolojiler ile dikkat çekiyor. Alçak oturma pozisyonu sürücüye daha sportif bir his sağlarken aynı zamanda otomobille daha iyi bir bağ kurmaya yardımcı oluyor. Bilgi ve eğlence sistemi Honda Connect’in ikinci nesli Apple CarPlay ve Android Auto desteğini de sunuyor.

Hedef; Honda Türkiye’nin satış rekorunu kırmak

Yeni Honda Civic’in üretimine 16 Eylül’de başladıklarını belirten Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki sözlerini şöyle sürdürdü; “Üretim başlangıcıyla bantlarımızdan günde 106 otomobil iniyor. Planlamamız doğrultusunda 2017 yılında ikinci vardiyaya geçeceğimize inanıyoruz ve böylece mevcut 50 bin adetlik kapasitemizi tam kullanabilecek çalışan sayısına ulaşacağız. En büyük hedefimiz, iç pazarda Civic Sedan satışımızı 20 bin adede çıkarmak ve toplamda 30 binli adetleri aşarak Honda Türkiye rekorunu kırmak.”



Opel'in gözdesi Mokka X

Yeni Mokka X bir önceki modelin önemli özelliklerini korurken bunların üzerine yeni geliştirmeleri de bünyesine eklemiş. Yeni özellikler arasında, sürüşe duyarlı ve yüzde 30 daha fazla ışık veren Full LED ön farlar yani AFL+ ve Opel Eye sistemleri, opsiyonel akıllı 4x4 teknolojisi ve Apple CarPlay gibi telefon yansıtma özelliklerini destekleyen Intellilink sistemleri yer alıyor.
Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, 2017 yeni Mokka X satış hedefini
9 bin adet olarak açıkladı.

Mokka X’te 1,4 ile 1,6 litrelik benzinli ve dizel motorlar, otomatik vites ve 4x4 seçenekleri sunuluyor. Fiyat seviyesi ise 73 bin 600 TL’den başlıyor.

Mokka X’te sundukları AFL LED teknolojisine çok güvendiklerini belirten Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik sözlerini şöyle sürdürdü; “Akıllı LED teknolojilerinin daha geniş kitlelerle buluşması, gece sürüşü ile ilgili risklerin ortadan kaldırılması için en etkili yöntem. Mokka X’te opsiyonel olarak sunduğumuz AFL LED farlar da bu potansiyeli gerçekleştirmek için çabamızı yansıtıyor.”

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

JEEP 75 yaşında

1941 yılından bu yana orijinal off-road markası olarak kült haline gelen Jeep, bir segmente adını verecek kadar güçlü köklere sahip. Jeep, 2016 yılı boyunca dünya genelinde 75. yaşını kutluyor.
Jeep Marka Direktörü Türker Gürtekin şu açıklamalarda bulundu; “Dünya Jeep markası ile 75 yıl önce tanıştı. Markanın 75. yılını Türkiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlamayı sürdürüyoruz”. 2016 yılında Jeep Renegade, Cherokee ve Grand Cherokee modellerinin 75. Yıl Özel versiyonlarını satışa sunduklarını da vurgulayan Türker Gürtekin, “Sınırlı sayıda ve özel üretim olan bu modeller özel seriler için seçilmiş özel renklerle geldi” dedi.

Seat, Ateca ile SUV sınıfında

İspanyol Seat’ın SUV sınıfındaki ilk temsilcisi olan Ateca, Kasım ayında Türkiye pazarında, 84 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ateca’da benzinli ve dizel motorlar, dört çeker ve DSG şanzıman seçenekleri yer alacak.

Doğuş Otomotiv SEAT Genel Müdürü Anıl Gürsoy, Seat Ateca’nın markanın hedef kitlesini de genişleteceğini söyledi.





YORUM YAZ