MENÜ

Çılgın otomobil kültürü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Standart otomobillerin yanı sıra spor ve tuning modellerin de sergilendiği, Avrupa’nın en büyük modifiye fuarı olan Essen Motor Show, her yıl Aralık ayında, Essen şehrinde düzenleniyor. 2016’nın Essen Fuarı ise geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi ve 340 bin spor otomobil meraklısının akınına uğradı. Essen Motor Show’da Skoda, Ford, Peugeot, BMW gibi markalar yeniliklerini ve sportif modellerini sergilerken, modifiyeli araçlar için jant, lastik, egzoz gibi parçalar üreten aksesuarcıların standları da yoğun ilgi gördü. Ayrıca 7’nci salonda düzenlenen Motorsports Arena gösterileri, ziyaretçilerin fuar süresince yarış heyecanını yaşamalarına imkan tanıdı.

Motorsporlarının buluşma noktası

Motorsport araçları Arena’nın yanı sıra firmaların standlarında da yer aldı. Örneğin Skoda standında, 2016 sezonunda Dünya Ralli Şampiyonu olan Fabia R5 yarış otomobili, fosforlu yeşil rengiyle dikkat çekti. Skoda standında ayrıca Almanya prömiyeri yapılan Kodiaq modeli için ilginç bir halatla çekme yarışması da düzenlendi. Ziyaretçiler bu dev aracı en kısa sürede bitiş çizgisine kadar çekebilmek için mücadele ettiler.

Amerikan Hot-Rod’ları büyüledi

Modifiyeli araçlar arasında ise klasik Amerikan otomobilleri çokça yer aldı. Örneğin 1974 model Chevy Monte Carlo, 5.7 litrelik, kromajlı V8 motoruyla ve ilginç renkteki gövde boyasıyla ilgi çekti. İhtiyar delikanlılar arasında ise 1930’lu yıllardan kalma modifiyeli Hot-Rod klasikleri yer alıyordu. Alman Otomobil Kulübü’nün Tune-it safe isimli standının bu yılki konuğu ise polis otomobili kıyafetli bir Mustang oldu.

5.000 beygirlik güç gösterisi

Fuarın en güçlü otomobili ise 1958 model Oklahoma Willy isimli Transporter T1 minibüs oldu. 5.000 beygirlik jet motoruyla donatılmış olan bu ihtiyar delikanlı, Viper jet uçak motoruyla, trafiğe kapalı özel pistte 430 km/s hıza ulaşabiliyor. Bir diğer güçlü araç ise 1962 model, Equadoline isimli şov aracı. Ecoline kamyonet üzerine geliştirilen bu tasarımda, toplamda 4.000 beygir gücüne ulaşılmış. Bu ilginç kamyonette 4 tane V8 motor yer alıyor. Otomobillerin yanı sıra Osram standındaki Transformers robotları da ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti ve selfie çekmek için kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Hyundai i20 Coupe WRC

Hyundai, 2017 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda kullanacağı i20 Coupe WRC yarış otomobilini İtalya’da yapılan özel bir etkinlikte tanıttı. Yeni sezonda artık üç kapılı gövdeyle yarışacak olan Hyundai Motorsport Takımı’nda Thierry Neuville, Hayden Paddon ve Dani Sordo görev almaya devam edecek. WRC vurgusunu daha da ileriye taşımak için geliştirilen otomobil, eskisinden çok daha agresif.

Ford Fiesta 4 modelle geliyor

Ford, Almanya’da düzenlediği ‘Go Further’ etkinliğinde Akıllı Ulaşım Çözümleri, Mustang özel versiyonları ve bir dizi yeniliğin yanı sıra küçük segmentteki yeni Fiesta modelini de tanıttı. Fiesta bu kez, Titanium, ST-Line, Vignale ve Active crossover olmak üzere 4 farklı modelden oluşan bir ürün ailesi olarak ortaya çıktı. Zarif dış tasarımı ve ergonomik iç mekanıyla öne çıkan Fiesta’nın teknolojik özellikleri arasında 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranının yanı sıra Ford’un sofistike SYNC 3 sesli kontrol sistemi de yer alıyor.

Fiat 500X dizel otomatik

Fiat 500X’in dizel motorlu ve çift kavramalı otomatik şanzımanlı versiyonu ülkemizde satışa sunuldu. Cross ve Cross Plus adı verilen 2 zengin donanım seviyesine sahip Fiat 500X’in önden çekişli ve DCT adı verilen çift kavramalı 6 ileri otomatik şanzımanlı versiyonu, 1.6 litre 120 HP ve 320 Nm torka sahip Multijet 2 teknolojili dizel motorla kombine ediliyor. Aralık ayı boyunca sürecek olan “Düz Vites Fiyatına Otomatik Vites” kampanyası kapsamında dizel otomatik 500X’in fiyatı 90 bin 900 TL’den başlıyor.

YORUM YAZ