MENÜ

Tek devre yetti!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk devrede bahar gibiydi Fenerbahçe. Ama ikinci yarıda uyudu, uyuklattı deyim yerindeyse. Özellikle ilk yarım saatte çok iyi oynadı Sarı Lacivertliler. Giuliano nihayet oynaması gereken yerde oynatılınca Fenerbahçe’nin performansı da yukarı tırmandı. Demek ki, Sayın Aykut Kocaman daha önceki maçlarda Brezilyalı yıldızı boşu boşuna atıl hale getirmiş, onu kanatta oynatmak ısrarıyla.
Hasan Ali’nin golünden önceki topuk pası Alex’i düşürdü aklımıza. Attığı gol ve forvet arkasında yarattığı üretim ve temaşaysa gözlerimizin pasını sildi resmen.

Giuliano’nun asli yerinde oynaması ve Soldado’nun forvetteki hareketli oyunu haftalar sonra Aykut Kocaman’ın oyun felsefesinin nispeten hayata geçmesine yol açtı. “Önde basmak” vücut buldu ve dönen toplarda üstünlük sağlandı böylece Fenerbahçe adına. Dolayısıyla daha önceki haftalarda yapamadığını yaptı ilk yarıda Kanarya, bu da galibiyete yetti zaten.
Kameni’nin performansı ve kritik kurtarışlarının altını da çizelim yeri gelmişken.

Valbuane “basit oyun” konusunda Giuliano’dan özel ders almalı bence. Topla vedalaşma konusunda onun kariyerindeki bir futbolcu bu kadar amatör davranmamalı. Topu da kendisini de helak ediyor. Oysa onun gibi futbolcuların ne kendisini ispatlamaya çalışmak ne de arkadaşlarına güvenmeme hakkı vardır.

Aykut Kocaman’ın Soldado’yu kenara, Fernandao’yu da oyuna alması biraz spontane geldi bana. İspanyol futbolcunun oyundan çıkması 3. bölgede rakip defansı rahatlatmakla kalmadı, Fenerbahçe’nin ileri ucunu da oksijensiz bıraktı deyim yerindeyse.

Her şeye rağmen önemli bir galibiyet aldı Fenerbahçe, bu bir gerçek. Ama bu galibiyetin anladığımız anlamda ete kemiğe bürünebilmesi ve anlam kazanabilmesi için önümüzdeki hafta sonu Galatasaray’a sezonun ilk mağlubiyetini tattırması şart bence Aykut Kocaman’ın öğrencileri adına.

YORUM YAZ