MENÜ

Satrancı Emre hoca kazandı

Abone Ol Google News

Başakşehir maça sabırlı başladı. İlk yarıda tüm istaatistiklerde Beşiktaş'a üstünlük sağladı Emre Belözoğlu'nun öğrencileri. Misal, ilk yarıda 0/60lık oranla topa sahip oldu, kornerler de üstünlük sağladı dolayısıyla konuk takım. Aslında Traore ve Choular biraz olsun geçmiş maçlardaki performanslarına ulaşabilseler daha ilk yarıda skor bile üretebilirdi Bsşakşehir. Öyle ki ilk yarıda Beşiktaş sadece biri N'Koudou ile olmak üzere sadece iki tehlike yarattı ve bunların ikisi de rakibin hatası sonucunda doğdu gerçeği söylemek gerekirse.

Haberin Devamı

İkinci yarıya pas hatalarıyla başladı Başakşehir. Dolayısıyla üstünlük Beşiktaş'a geçti. Ve bu kez satranç oyununu tercih etti, rakibin hatalarına bel bağladı resmen Emre Belözoğlu. Sabırla oyunu doğutmaya, rakibi uyutmaya odaklandı Belözoğlu ve öğrencileri. Bu da Beşiktaş'ı provoke etti deyim yerindeyse. Maçı kazanmak adına baskılı oyuna yöneleyim derken aceleci olmakla çabuk oynamayı birbirine karıştırdı az biraz siyah beyazlılar. Bu da Başakşehir için şansa dönüştü.

Haberin Devamı

Çünkü organizasyonla olgunlaşmamış her hücum yada atak futbolla sonuç alamadığınız zaman oyun bir anda sizin adınıza Rus Ruleti'ne dönebilir pekala. Bence Valerien İsmael dün akşam oyunu çok yönlü kafasında oynamamış ve daha da önemlisi rakibin (ki, şu ana kadar hiç gol yememiş Başakşehir) en önemli özelliklerini hesaba katmadan oyun anlayışını, sahaya süreceği onbirini ve taktiğini belirlemiş.

Açıkçası, satrancı çağrıştıran böylesi maçlarda atan kazanır genelde ve nitekim öyle de oldu, atan kazandı gördüğünüz gibi. Yani, satrancı Emre Belözoğlu kazandı dün akşam.

YORUM YAZ