MENÜ

Ne yazık ki Hoca da formsuz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Biz ezelden beri böyleyiz maalesef. En asli görevimizde bir süre başarılı olunca hemen baş dönmesi yaşıyoruz, güç zehirlenmesine yakalanıyoruz. Galiba bu durumun en güncel örneği de Fatih Terim’in bu şampiyonadaki tercihleridir.
Be hocam; şansımız yaver gitmiş, resmen bir mucizeyle şampiyonaya direkt katılma hakkını elde etmişiz. Bu aşamadan sonra şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmanın anlamı nedir, söyler misiniz Allah aşkına!

İki sezondur takımında harikalar yaratan Yalçın Ayhan’ı kadroya bile almıyorsunuz. Onun yerine şampiyonaya götürdüğünüz Ahmet Çalık ve Semih Kaya dururken, ön liberonun kralı Mehmet Topal’ı stoper olarak oynatıyorsunuz. Haydi, Alper Potuk’u es geçmenizi anlayalım. İyi de Emre Mor ve Volkan Şen gibi kanat oyuncuları varken elinizin altında, neden “devşirme”ye yönelip Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan’ı asli yerlerinin aksine kanatlarda oynatıyorsunuz?

Bizim bildiğimiz önemli hocaların hepsi futbolcuyu en iyi verim alabilecekleri yerlerde oynatmakla ünlenmişlerdir. Mehmet Topal, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan gibi tayin edici role sahip üç önemli futbolcuyu asli yerlerinde oynatmazsanız başarı düşler ötesi olmaz mı, söyler misiniz Sevgili Hocam!

Tabii, söylenecek başka şeyler de var. Sayın Terim, siz de bilirsiniz ki bir futbolcu için en büyük dezavantajlardan birisi maç kondisyonu eksikliğiyse diğeri de maça konsantre olmasını engelleyen sorunlarla boğuşmasıdır.

E, ama Arda neredeyse bir yıldır doğru düzgün oynamadı. Takımımızın kaderini tayin edecek, hayati bir role sahip mevkilerde oynayan Gökhan ile Caner’in aylardır yaşadığı sorunları ise sağır sultan bile duydu. Buna rağmen bile bile lades değilse nedir bu üç oyuncuda ısrar etmek, söyler misiniz lütfen. Ah be hocam, oldu mu şimdi, yazık değil mi yani şimdi kalitemize, beklentilerimize ve bu kozasından çıkmadan solan hayallerimize!

Açıkçası, sadece Arda Turan, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Selçuk İnan’la sınırlı değil EURO 2016’daki formsuzluğumuz. Fatih Terim de meslek hayatındaki en büyük formsuzluğunu yaşıyor ne yazık ki!

YORUM YAZ