MENÜ

Ligin kaderini etkiledi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu galibiyetle ligin kaderini etkiledi Fenerbahçe. Çünkü bu 3 puanla hem yeniden şampiyonluk mücadelesine dahil oldu hem de Başakşehir’in peri masalının engelsiz şekilde sürüp gitmesine “Dur!” dedi, onlara tattırdığı ilk yenilgiyle.

Sarı Lacivertlilerin golü öncesinde yaptığı doğru koşu ve devamında Ozan Tufan’ın golü adına verdiği pasla, bu galibiyetin başaktörlerinden biri oldu Salih Uçan. Aslında ona ne kadar sitem etsem azdır, ama şimdilik buna da şükür. Dilerim ki, fizik güç yetersizliğini sona erdirir ve yeteneklerini gerektiği şekilde sahaya yansıtacak güç ve performansa ulaşır yıldız futbolcu.

Hemen her kes farkında, Başakşehir’in peri masalını andıran bu sezonki başarısında en önemli aktör Emre Belözoğlu’dur. Dün akşam Ozan Tufan ve Josef de Souza kademeli olarak Emre’ye kelepçe olunca, Abdullah Avcı’nın takımı akortsuz enstrümana dönüştü resmen. Alper Potuk’un oyunun iki yönünde pırlantalaştığı bir gecede dua etsinler ki, sarı kartlı Ozan Tufan sakatlık sorunu yaşadı. Aksi halde skoru daha da arttırırdı büyük ihtimalle (Fernandao penaltı kaçırsa da) Fenerbahçe.

Bülent Yıldırım ise vasatı aşamadı maalesef, hakemlerimizin geneli gibi. 24’te Mossoro’nun Alper’e yaptığı faulü atlayan bir hakemin kalitesinden değilse bile formundan şüphe ederim, ben kendi adıma. Biraz ucuzca Fernandao’nun aldığı penaltı da ayrıca tartışılır. İlk 45’te Alper Potuk’a yapılan faulü avantaja bırakmasını da saymıyorum artık
Her neyse, sonuçta Fenerbahçe bu 3 puanla şampiyonluk mücadelesine hem yeniden heyecan kattı hem de şampiyonluğun önemli bir adayı haline geldi.

Not: Duayen yönetici İlhan Cavcav’a Allah’tan rahmet diliyor, anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

YORUM YAZ