MENÜ

İnancım odur ki!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun en başarılı teknik direktörü Fatih Terim’dir. Kendisi dışında oluşturulmuş bir kadronun başına sezon ortasında geldi. Ki, deplasman fobisi tavan yapmış, moral açıdan sorunlu, takım ruhu yakalamamış bir kadro. Kaptan Selçuk bile çoğunlukla tepki alıyor tribünlerden. Linnes, Garry Rodrigues, Ryan Donk ya kulübede yada kadrodışı. ..

İşte Sayın Terim böylesi bir kadroyu rehabilita etti, kadronun tamamına özgüven yükledi ve Tudor’un yoksaydığı futbolcuları bile kazanılan şampiyonlukta rol sahibi yaparak 7. kez şampiyonluk hazzı yaşadı.

Sezonun diğer başarılı hocaları ise Samet Aybaba, Okan Buruk ve her şeye rağmen Aykut Kocaman’dır. Tamam, hem lig hem de kupa şampiyonu olamadı Fenerbahçe, doğru. Ayrıca tam 3 maç kaybetti Okan Buruk’a Sayın Kocaman bir sezonda, bu da doğru.

Ancak sihirbaz bile olsa bir teknik direktör, kadro kalitesine muhtaçtır. Zaten sorunlu olan kadroya devre arasında takviye yapılmadı. Mehmet Ekici, Janssen ve Fernandao’nun sakatlığı neredeyse yarım sezon sürdü. Tribünler boş kaldı, gelenlerin genelde yaptığı destek değil protestoydu. Yönetim desen maddi ve manevi sorunların sarmalında, camia moralsizlik dehlizinde, v.s, v.s.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen kupada final oynadı ve ligde ikinci olarak Şampiyonlar Ligi bileti aldı Fenerbahçe, eh buda başarıdır her halde.

Sezonun en başarısızı ise Abdullah Avcı’dır. 5 belki de 6 yıldır takımın başında. Sayın Göksel Gümüşdağ ve yönetimi destek ve güvenini esirgemiyor kendisinden. 3 Büyüklerin alamadığı futbolcuları transfer edebiliyor Başakşehir kulübü. Yani istikrar ve huzur var. Paralara tıkır tıkır ödeniyor. Taraftar ve medya baskısı yok. Tesisler 5 yıldızlı. Kadro desen Türkiye’nin en geniş ve kaliteli topluluğu. Buna rağmen Şampiyonlar Ligi bileti bile alınamadı. Avrupa Ligi’nden Sayın Avcı’nın bakışı ve tercihleriyle gerçekleşen erken vedayı da unutmuş değilim tabi.

Düşkırıklığı yaratan bir hoca da Şenol Güneş’tir. Üçüncü sezonu yaşadığı kulüpte, onun görüş ve önerileriyle şekillenmiş geniş, tecrübeli ve kaliteli bir kadroyla ancak dördüncü olabildi Beşiktaş.
İnancım odur ki, Başakşehir veya Beşiktaş’ta genelde forma şansı bulamayan futbolculardan iyi teknik direktörler şampiyonluğa oynayan bir ekip yaratırlardı.

YORUM YAZ