MENÜ

"Hata" deyip geçemeyiz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evvelki sezonlarda da çokça hatasına tanıklık ettik hakemlerimizin. Ama bu sezonkiler hepsinin üstüne tüy dikti, deyim yerindeyse.
Çünkü ilk haftadan başlayarak maçların skor ve sonucunu etkileyen tercihlerde bulundu hakemlerimiz. Mesela ligin ilk haftasındaki Trabzonspor-Konyaspor maçında sonucu dolaylı da olsa hakem Hüseyin Göcek’in vermediği kartlar belirledi.
Trabzonsporlu Perira tam 3 kez kasti faul yaptı hakemin gözünün önünde. Fakat her faulü yanına kar kaldı Portekizli oyuncunun. Keza yine Hüseyin Göcek’in görüş alanı içinde Durica, Konyasporlu Traore’nin ayağını kırdı ve bu canice hareketi kartsız bıraktı hakem.
Fenerbahçe-Beşiktaş maçında da sonucu etkiledi hakem maalesef. Ali Palabıyık hem bariz golünü iptal etti Beşiktaş’ın hem de Neto’nun ceza sahası içinde Cenk’e yaptığı penaltıyı gerektiren hareketine gözlerini kapattı.
Akhisar-Fenerbahçe maçında Bülent Yıldırım’ın Alper Potuk’a çıkardığı kırmızı kart ise taraflı-tarafsız herkesin vicdanını sızlattı resmen.
Galatasaray-Karabükspor maçında skor 2-2 yiken Ceyhun Gürselam’a, Alper Ulusoy’un gözünün önünde faul yapıldı ve muhtemel bir Karabükspor akını engellendi. Ama Alper Ulusoy hiçbir şey olmamış gibi davrandı ve akabinde de ev sahibi takım galibiyet golünü attı.
Beşiktaş-Trabzonspor maçı da pek farklı değildi hakem hataları açısından. Sarı kartı bulunan Okay Yokuşlu aleni şekilde iki eliyle Cenk Tosun’u engelleyerek umut vaat eden bir akını sonlandırdı, Fırat Aydınus ise kargaları dahi güldürecek bir tavırla olup bitene gözlerini kapattı.
Ne yazık ki, saymakla bitmiyor hakemlerimizin misyon ve kariyerlerine yakışmayan hareketleri bu sezon. Hem de daha şimdiden. Oysa başta hakemler olmak üzere her futbolseverin zevkle izleyeceği kaliteye sahip artık ligimiz. Pepe, Valbuena, Nasri, Eto’o, Vagner Love, Talicca, Gomis başta olmak üzere Avrupa’nın bildiği, kariyerine saygı duyduğu yıldızlar top koşturuyor bildiğiniz gibi şu anda ülkemizde.
Dahası, golsüz tek maç hatta neredeyse üst bitmeyen maç yok Süper Lig’de. Dolayısıyla hakemlerimizden de bu seviyeye eşlik eden bir performans beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum.
O kadar zor da değil aslında hakemlerimizden istediğimiz şey. Kuralları uygulayacaklar, kralsızlıkta formanın rengine ve futbolcunun ismine bakmadan karar verecekler kurallar içinde, hepsi bu işte.

YORUM YAZ