MENÜ

En zor Salı!

Abone Ol Google News

Şampiyonluğun lafı bile olmaz Fenerbahçe’nin küfürsüz tribün özlemini gerçekleştirmesi yanında. Sadece geçen sezon 5 milyon liraya yakın ceza ödemiş küfürden ötürü. İşin maddi yanı bu, manevi yönü ise (Fenerbahçe’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki misyonu ve tarihçesi düşünüldüğünde) zaten ölçülemez parayla.

Haberin Devamı

Dolayısıyla dün akşam maçın başlamasından hemen önce Sayın Ali Koç’un tribüne çıkması, taraftarla etle tırnak olması ve muhtemelen onlarla küfürsüz tribün özlemini paylaşması futbolumuz adına insanın umutlarını suluyor resmen. Sanki artık aklı selim kaptanlık yapacak bundan böyle futbol ve kulüplerimize. En azından bunu umuyor ve diliyorum ben.

Cagliari öyle ya da böyle Seri A’nın köklü kulüplerinden. Savunma kültürüne de sahipler, kabul. Ancak Fenerbahçe’yle aralarında klas farkı var. Nitekim geçen sezon kıl payı kümede kaldı İtalya ekibi. İşte bu gerçeğe rağmen ilk golü ancak 51’de bulabildi Phillip Cocu’nun öğrencileri. Konuk takımın bariz hatası ve Alper’in çabukluk ve fırsatçılığı sayesinde tabi.

Haberin Devamı

Biliyorum, santraforsuz oynuyor sarı lacivertliler. Valbuena istekli ama hala çok pas hatasıyla oynuyor bunu da biliyorum. Ancak Hollandalı teknik direktörün takım oyununu öncelik haline getirdiğini de unutmayalım. Dolayısıyla sadece golcüler golü atacak diye bir şey yok Cocu’nun takımında.

57’de kendisinin ve takımının ikinci golünü attı Alper Potuk. Fakat bu golde aslan payı Elif Elmas’ındı bence. Tam bir “Kalite” anlayacağınız Makedon futbolcu. Anlaşılan bu sezon büyük hazlar yaşatacak taraftara ve kısa süre içinde Avrupa’nın gözdelerinden biri olacak genç futbolcu.

Şurada 6 gün kaldı Benfica maçına. Üstelik deplasmanda oynayacak sarı lacivertliler. Tabi ki, belli olmaz, futbol sürprizler oyunudur. Ama dün akşamki maçı totalde değerlendirdiğimde içimden “ Allah yardımcınız olsun” demek geliyor. Umarım yanılırım tabi.

YORUM YAZ