MENÜ

Ciddi şekilde geliyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evet, ciddi şekilde geliyor Aykut Kocaman’ın öğrencileri. Neden? Bir kere Fenerbahçe’nin en önemli aktörü taraftarı geri dönmüş tribünlere. Bu sezon ilk defa taraftarıyla buluştu dün akşam deyim yetindeyse.

İlk bakışta Valbuena’yı kesmek akla ziyan görünebilir belki. Ama o oynamayınca daha takım gibi oynuyor Fenerbahçe, bu bir gerçek. İlk yarıda sol kanadını pay-pas eden sarı lacivertlilerde eğer Şener’in yerine Gökhan Gönül olsaydı her halde daha ilk yarıda maç kopardı.

Şener’in iyi niyetine şapka çıkarıyorum, fakat oyun bilgisi ve yeteneği konusunda çekincelerim var doğrusu. Misal, ilk yarıda iki duran top kazandı Kasımpaşa ve maalesef ikisinde de baş rolde Şener vardı. Yani oyunun iki yönünde de idealden uzak yaptığı katkı Şener’in. Anımsayın, ikinci yarıda Fenerbahçe’nin sağbekinin yapması gerekeni yaptı ve onda da Guilano’ya Fenerbahçe’nin 3. golünü attırdı. Ha, unutmadan söylemek isterim, %70 lik bir oranla topla oynayan Fenerbahçe’nin onca baskıdan tek gol çıkarmasının faturasını Şener’e kesmekte insafsızlık olur her halde. Üç santraforu da yok, unutmayalım.

Dinar çok yararlı bir futbolcu. Jozef de öyle. Mehmet Topal ve Aatıf deyim yerindeyse kişilik savaşı içindeler ve bence en azından dünkü performanslarıyla bu savaşı kazandı ikisi de. Guiliano mu? Bence birinci sınıf bir yetenek olmanın locasında oturmayı hak ediyor Brezilyalı.

Aykut Kocaman’ı bazı gerekçelerle eleştirebilirsiniz. Ama bunca sorun, zaaf ve sendelemeden sonra takımını toparlamasını, şampiyonluk mücadelesine yeniden katılmasını alkışlamak zorundasınız. Tabii, eğer önyargılı değilseniz. Hele de giderek oyunun kalitesi bu denli yukarı tırmanırken.

YORUM YAZ