MENÜ

Boşuna heyecanlanmışız!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe için daha önemliydi dün akşamki maç. Zira tam 6 puan gerisindeydi liderin. Yani şampiyonluk ümidini ileriki haftalara taşıyabilmesi için acilen 3 puana ihtiyacı vardı Aykut Kocaman ve öğrencilerinin. Ama hiçte bunu hakedecek bir oyun oynamadı sarı lacivertli takım.

Peki, Galatasaray 3 puanlık performans sergiledi mi? Tabii ki, hayır. Hoş, pozisyon buldu 2 takım da. Ancak rakibin bireysel hataları sonucu oldu bunlar da.
Galatasaray’ın bir Kadıköy fobisi var, bu bir gerçek. Kadrosunda bu kadar zaaf ve sakatı bulunan Fenerbahçe’yi bu haliyle bile yenemiyorsanız, Kadıköy’deki galibiyet hasretiniz biraz zor sona erer. Hem de devre arasında tek takviye yapamayacak kadar eli kolu bağlıyken sarı lacivertlilerin.

Dolayısıyla “ 1 puan da olur” anlayışını önceleyerek oynadı sanki Galatasaray. Fatih Term’in Feghouli’ye bu kadar sabretmesi ve topu rakibe bırakması başka türlü izah edilemez her halde. Feghouli çok geriye gitmiş İngiltere günlerinde. Dün akşam adeta Galatasaray’ın el freniydi.
Fenerbahçe özellikle ikinci yarıda çok çırpındı 3 puan adına. Ama gücü yetmedi. En önemli pozisyonunu Maıcon’un hatasından yakaladı sarı lacivertliler. Ama Soldado ve arkadaşları bu ikramı geri çevirdiler.

Gerçeği söylemek gerekirse günlerdir Türkiye’nin heyecanla beklemesine değmedi dün akşamki maç. Oyunun kaderini ve heyecanında başrole çıkması gerekenler yarattı en büyük düş kırıklığını da. Hem de Giuliano’sundan Belhanda’sına kadar.

Dolayısıyla da sayılı pozisyonların kahramanı beceriksiz golcülerden ziyade kalecilerdi dün akşam Ülker Stadı’nda.

YORUM YAZ