MENÜ

Adamlar haklı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülkelerindeki tanıklıklarımdan biliyorum, Hollandalılar kibirli biraz. Ama biraz da haklılar. Koca bir dünyanın sorunları elinde aczi yaşadığı süreçte; huzur, özgürlük, refah ve bir arada yaşamakla dans ediyor adamlar.

İş ahlakları şapka çıkarılacak düzeyde her şeyden önce. Ekonomi ve siyasadaki başarılarını bir kenara koyalım haydi. Ama futbolda hem ekol yarattılar hem de dünya futbol tarihine unutulmaz armağanlar sundular.

Cruyff misal. Kerkhof kardeşler, Marco van Basten, Gullit, Van Nistelrooy. Sonra, bir masal kahramanının ikizi Aziz Pierre, yani Hooijdonk… E adamlar haksız mı şimdi kostaklanmakta?
Dün akşamki Fenerbahçe’nin kadrosu, en hafifiyle Feyenoord’unkini ikiye katlayacak değerdeydi. Ama yine de ikinci 45’te ecel teri döktürdüler Sarı Lacivertlilere Hollandalılar.
Bereket, Fenerbahçe’nin başında da bir Hollandalı vardı dün akşam. Kesinlikle futbol ve takım adına “kısa” sayılacak bir sürede Fenerbahçe’yi ayağa kaldırdı, takımına kişilik kazandırdı Dick Advocaat.

Tamam, Sow onca süre etkisiz kalırken Alper’den bu kadar az süre yararlanması ve benzeri şeyleri eleştirilebilir belki. Fakat şunu da unutmayın, liginde 7’de 7 yapmış ve Avrupa Ligi’nde de Manchester United’ı yenmiş Feyenoord’dan üç puan alarak grup lideri yaptı takımını. Kim peki hoca? Bildiğiniz gibi o da bir Hollandalı. Gel de hak verme kibrine adamların!

YORUM YAZ