MENÜ

10 değil 9 numara!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Haşa, haddim değil elbette. İnsana gülerler en hafifinden. Dolayısıyla en küçük bir itirazım olamaz, çünkü kariyeri ve yeteneğiyle saygıyı hak ediyor Van Persie. Ama ne yazık ki, Fenerbahçe ve onun teknik direktörü Vitor Pereira’dan daha üstün gördü kendisini geçen sezon boyunca.

Canlı yayında fırça attı hocasına, hatta elini sıkmadı bile Sayın Pereira’nın kimi maçlarda yine canlı yayında. Bir başka deyişle, Fenerbahçe ve hocasına bariz şekilde saygıda kusur etti Hollandalı yıldız.

Bütün bunlardan meramım şudur: Fenerbahçe’nin acilen transfer yapması gereken yer on numara değil santrafor bölgesidir.

“Öyle kolay mı Van Persie’den daha iyisini bulmak?” diye sorabilirsiniz. Eğri oturup doğru konuşalım, kesinlikle haklısınız, hiç de kolay değil. Ancak kulübünü benimsememiş, aidiyet duygusundan yoksun birinci sınıf bir futbolcudansa, aidiyeti tavan yapmış ikinci sınıf bir futbolcuyla yola çıkmak daha gerçekçi bir tercihtir benim adıma.

O halde, Fenerbahçe’nin önceliği “on numara” aramak değil. Van Persie’nin kapris ve kibrine takımı mahkum etmekten kurtaracak bir santrafor transfer etmektir.

Kaldı ki ısrarla yazıyor ve diretiyorum, Salih Uçan’dan daha kaliteli bir “on numara”yı bu aşama ve koşullarda bulmak öyle pek de olay değil.

Ayrıca Salih’e de haksızlık olur zaten arayışın böylesi. Ciddi şekilde arkasındayım bu iddiamın. Yeter ki Portekizli teknik direktör; Souza, Fernandao, Hasan Ali Kaldırım’a veya geçen sezon Diego’ya inandığı kadar Emenike, Salih ve Stoch’a inansın ve bu çocuklara yeteri kadar süre versin, onları oynamakta ısrar etsin. Pereira’nın böylesi bir ısrarıyla Emenike, Salih ve Stoch yılın transferleri olacak Fenerbahçe için, buna içtenlikle inanıyorum.

YORUM YAZ