MENÜ

Yalnız ve güzel!

Abone Ol Google News

Ünlü yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde kazandığı ödülü alırken sarf ettiği “Bu ödülü yalnız ve güzel ülkeme ithaf ediyorum” şeklindeki unutulmaz sözleri hepimizin yüreğine işlemişti. Güzel, güzel olduğu kadar da yalnız ülkemize bir başka gözle bakmaya başlamıştık Bu, bir müddet böyle devam etti. Ardından yerini yeni trendlere, yeni gündemlere bıraktı! Oysa ülkemiz burada.

Haberin Devamı

Hiçbir yere gitmiyor. Yine güzel, yine yalnız! Bunu, Marmaris ve Muğla’da üç gün süren Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağında bir kez daha keşfetme şansımız oldu. Son 5 yılın Dünya Şampiyonu Sebastien Ogier’in de sponsorluğunu yapan Red Bull’un davetlisi olarak takip ettiğimiz şampiyonada bölgenin olağanüstü güzelliğini seyretmeye doyamadık. Ege ve Akdeniz’in kesiştiği noktada yer alan ıssız koyları, inci parlaklığındaki bembeyaz kumsalları, turkuvaz sahilleri ve göz alabildiğine uzanan ormanlarıyla gerçek bir yeryüzü cennetinde olduğumuzun yeniden farkına vardık.

Tabi biz bu güzellikleri yerinde yaşadık. Ancak 155 ülkede naklen yayınlanan rallinin ulaştığı yaklaşık 900 milyon insan da bu sıradışı coğrafyayla ekran başında tanıştı. Ve eminim, bir gün onlar da bu yöreyi yerinde keşfetmeyi ajandalarının bir kenarına not etmişlerdir. Ralli, bu yıl ülkemizin tanıtımı için en önemli araçlardan biri oldu. Emeği geçen herkese Barış abimizin deyişiyle, kocaman bir alkış!

Haberin Devamı
YORUM YAZ