MENÜ

Skibbe'nin eseri!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bağrımıza kör bir bıçak gibi saplanan ölüm haberleriyle darmadağın olduğumuz, hayatın anlamını bir kez daha sorguladığımız şu günlerde Bursa’daki maç öncesi atmosfer de farklı değildi. Öfke, hüzün, acı ve isyan... Bir futbol gecesi değil de, şehitlere saygı gecesiydi adeta... Türkiye, bu belanın üstesinden gelecektir er geç, ama yitip gidenler bir daha geri gelmeyecek işte... Yakıcı gerçek de bu...
Hafta içinde UEFA Kupası’nda gruplara kalarak moral bulan Galatasaray için belki de ligin en zorlu deplasmanıydı Bursa... Kağıt üzerinde favori gözükse de, Bursa’da kaybedilecek puanlar hiç de sürpriz değildi Cim Bom için. Hatta oynadığı kötü futbolu göz önüne alırsak, normal bile denilebilir.
Galatasaray’da aksayan o kadar çok şey var ki, hepsi ayrı bir yazı konusu olur. Her şeyden önce takım savunmasında ciddi sıkıntılar yaşıyor Sarı-Kırmızılı ekip. Galatasaray hücum hattı, ileride Bursalı oyunculara hiç basmayınca, Yeşil-Beyazlılar, başta Yusuf olmak üzere elini kolunu sallaya sallaya atağa çıktı. Çok sayıda da pozisyon buldular. Bursalı forvetler biraz daha becerikli olsaydı, Galatasaray sahadan hezimetle ayrılabilirdi. Tabiri caizse Bursaspor, Galatasaray’ı sahanın her yerinde ezdi. Tel tel dökülen Galatasaray’da Ayhan’dan başka ayakta kalan adam yoktu.
Tabii, bu sonucu hazırlayan da Skibbe’den başkası değil. En başta takım tertibinde hata yapan Alman çalıştırıcı, oyun içinde de hiçbir taktik değişikliğe gitmedi. Takım 2-0 geriye düştüğü anda bile, üstelik sahada bu kadar formsuz futbol varken oyuncu değiştirmeyi düşünmeyen Skibbe, Galatasaray’ın en iyi seyircisiydi! Gerek ligde, gerekse Avrupa’da çekirge misali zıplayan Galatasaray’a umarım bu yenilgi bir ders olur. Aksi takdirde, bu kenar yönetimiyle ve oyun anlayışıyla taraftarına kahır dolu bir sezon yaşatması kaçınılmaz olur.

YORUM YAZ