MENÜ

Lucas ön liberoya!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün geceki Trabzonspor maçı da gösterdi ki, Galatasaray’ın en büyük sorunu, ön libero mevkiinde birinci sınıf oyuncularının olmayışıdır. Mevcut kadroda yer alan dört ön libero da, oyunun iki yönünü oynamaktan uzak olunca Sarı-Kırmızılı takım özellikle deplasman maçlarında büyük sıkıntı yaşıyor. Mustafa ve Barış da kulübedekiler gibi topu oyuna sokmada ve forveti desteklemede yetersiz kalınca orta alanda bütün yük Elano’nun omuzlarına bindi. Ancak ne var ki Brezilyalı yıldız da bekleneni vermekten uzaktı. Bu sorunun bundan sonraki haftalarda da süreceği göz önüne alınırsa, Rijkaard’ın Lucas Neill’i orta sahaya çekmesi bir çözüm olabilir.

Orta alandan kaynaklanan bu organizasyon sıkıntısından dolayı uzun toplara yönelen Sarı-Kırmızılı takımın bu stratejisi de, Jo’nun pivot santrfor özelliklerine sahip olmaması nedeniyle bir sonuç vermedi. İleriye şişirilen bütün toplar adeta bir duvar tenisi gibi Trabzonspor defans oyuncularından geri döndü. Gerçek şu ki, Galatasaray Hakan Şükür’ün boşluğunu hala doldurabilmiş değil! Sakatlıktan yeni kurtulan Milan Baros’un da daha zamana ihtiyacı var. Ama zamanın da Galatasaray aleyhine işlediği ayan beyan ortada.

Bütün bu olumsuz saha içi görüntüsüne karşın Galatasaray yine de Avni Aker’den puan çıkaracak pozisyonları yakaladı. Özellikle maçın ilk ve son 10 dakikalarında yakaladığı pozisyonlarda kalesinde devleşen Onur’u geçebilseydi sahadan üç puanla dahi ayrılabilirdi. Lakin ayrılsa ne yazar! Bir dahaki deplasmanda Sarı-Kırmızılı taraftarlar yine kahır çekecek. Şampiyonluğa oynayan bir takımın deplasman karnesi bu kadar kötü olur mu? Ali Sami Yen büyüsüyle mutlu sona ulaşmak mümkün mü? Çok zor. Atı alan Üsküdar’ı geçiyor bile...

YORUM YAZ