MENÜ

Lincoln daha çocuk!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında hepimiz bir parça çocuğuz. Öyle de olmalıyız. İçimizde her daim yaşattığımız çocuğu asla boğmamalıyız. Hayatın, en geniş ve en büyük oyun alanı olduğunu da hiç bir zaman unutmamalıyız. İyi bir oyuncu olmak için önce iyi bir çocuk olmak gerektiğini de aklımızdan çıkarmamalıyız. Zira, hayattaki en iyi oyuncular, hep çocuklar ve çocuk kalmayı başaranlar olmuştur. Futbolcular ise bu temel kuralın en başarılı örnekleridir.
Ülkemize gelen en büyük futbol yıldızı Ghergoe Hagi, bir röportajında şöyle konuşmuştu:
"Bütün futbolcular, biraz çocuktur. Öyle olmasa futbolu oynayamazlar. Çünkü futbol da nihayetinde bir oyundur."
Üzerine sayfalar dolusu yazı yazılacak kadar anlam yüklü bir söylemdi, Karpatlar'ın Maradonası'nın ağzından dökülen kelimeler. Hagi'nin söyledikleri, futbolun ölüm-kalım meselesine getirilmemesi, oynadığımız bütün oyunlardan olduğu gibi futboldan da keyif almamız gerektiğini adeta beynimize nakşediyordu.
Galatasaray'ın yeni bir 'Hagi' olacak umuduyla renklerine bağladığı Lincoln de her futbolcu gibi bir çocuk. Ama o şımarık bir çocuk. Şımarıklığı nedeniyle de rakip taraftarların tepkisini alırken, kendi tribünlerinin sevgilisi olabiliyor. O, her şımarık çocuğun kendi ebeveyni tarafından hoş görülmesinin yeşil sahalardaki tipik bir tezahürü. Bu haliyle de pimi çekilmeye hazır bir bomba gibi. Nerede, ne zaman patlayacağı belli değil. Lincoln'ün kendini oyundan attıracak davranışları üst üste sergilemesinin temel nedeni, şımarıklığının cezalandırılmaması ve taraftarın ona olan karşılıksız sevgisidir. Ailenin bu nevi şahsına münhasır ferdine gösterilen müsamaha, diğer futbolcuları da kızdırmakta ve rencide etmektedir. Galatasaray'ı zorlu lig yarışında bekleyen tahlikelerden biri de, Lincoln nedeniyle diğer futbolcuların yaşadığı bu 'üvey evlat' sendromudur. Galatasaray yönetiminin acilen bu Brezilyalı'nın dikkatini çekmesi gerekir. Hatta bunun için ellerine bir fırsat bile geçmiştir. Trabzon maçında gördüğü kırmızı kartı en ağır şekilde cezalandırmalıdırlar. Bunu yaparlarsa, belki Lincoln'ü bile kazanırlar. Yapamazlarsa koca sezonu kaybedebilirler. Bu, öyle bir kayıp olur ki, telafisi için uzun yıllara ihtiyaç olabilir. Tercih onların... Lincoln mü, Galatasaray mı?

YORUM YAZ