MENÜ

Keita resitali

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ankaragücü maçının bir kaç açıdan önemi vardı. Galatasaray’ın iddiasını devam ettirmesi boyutu bir yana, takımın Arda’sız ne yapacağı ve onun yerine oynayacak olan Dos Santos’un katkısının ne olacağı merak konusuydu. Sarı-Kırmızılı takımın, Arda’nın oynamadığı dört maçtan sadece bir galibiyet çıkardığını hesaba katarsak bu konudaki endişelerin yersiz olmadığını da söyleyebiliriz. Ancak maça fırtına gibi başlayan ve ilk dakikalarda da golü bulan Galatasaray bu endişeleri gidermeyi başardı. Ne var ki, Meksikalı oyuncunun silik futbolu kafalarda soru işareti bıraktı.

Bu maçta Dos Santos’un ilk 11’de sahaya çıkacağı zaten bekleniyordu. Ancak Rijkaard’ın, Ayhan Akman-Mehmet Topal ikilisinin yerine Mustafa Sarp ile Barış Özbek’i oynatması gecenin sürpriziydi. Belli ki, Hollandalı çalıştırıcı Eskişehir yenilgisinin faturasını Ayhan-Mehmet ikilisine kesmişti! Bu tercihinde ne kadar haklı olduğunu da Mustafa ile Barış’ın dinamik ve yıpratıcı futboluyla gördük. Her ne kadar onlar da topu oyuna sokma konusunda çok fazla beceri gösteremeseler de, savunmaya yaptıkları katkı yadsınamazdı. Öyle ki başta Vassell olmak üzere kadrosunda birçok yıldız oyuncu barındıran Ankaragücü maç boyu sadece bir net pozisyon bulabildi.

Elbette, savunma ve orta alanın bu kadar dikkatli olduğu bir maçta takımın yıldızlarının devreye girmesi de kaçınılmazdı. Nitekim başta Keita olmak üzere onlar da sahne almakta gecikmediler. İlk ve son golün asistini yapan Abdel Kader, ikinci golü de adeta yoktan var etti. Fildişi Sahilli yıldızın attığı ve attırdığı gollerdeki bireysel performansı, son yılların en fantastik resitaliydi. Doğrusu gözlerimizin pasını sildi.

YORUM YAZ