MENÜ

İnönü'yü yıkmak yetmez!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir zamanlar futbolun mabediydi, eski adıyla Mithat Paşa, yeni adıyla İnönü, en yeni adıyla da Beşiktaş İnönü Stadı! Üç Büyükler orada oynardı. Kendi aralarındaki karşılaşmaları taraftarlar bir arada seyrederdi. Bayram yerine gider gibi gidilirdi Dolmabahçe'ye. Beyler takım elbiselerini giyer, hanımlar da şık tayyörleriyle tribünlerde yerlerini alırlardı. Bırakın küfürü, tacizi, kötü bir söz bile, söyleyeni utandırır, yüzünü kızartırdı.
Sonra devir değişti. Mahalle bitirimleri yavaş yavaş tribünlerde hakimiyet kurmaya başladı. Derbi maçlarında kapalı tribünü ele geçirmek için geceden yorgan-döşek stadın önünde yatılarak nöbetler tutuldu. Bu uğurda kavgalar patlak verdi. İşin içine alkol ve uyuşturucu girdi. Düzen bozuldu. Bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Derken, endüstriyel futbol kapıya dayandı. Statlar paylaşıldı. İnönü, Beşiktaş'a düştü. Fenerbahçe ile Galatasaray'a deplasman oldu. Doğrusu da buydu. Lakin, doğruyu yaparken bile yanlış yolları kullanmaktan imtina etmedik. Beşiktaş'ın işgüzar yöneticileri rakipleri sindirmek için bir takım düzenlemeler yaptı İnönü Stadı'nda. Seyirciyi sahaya yaklaştırdılar. Bir korku ve dehşet atmosferi yaratmak istediler. Başarılı da oldular! Takımlarının, gerek popülarite, gerekse sportif başarıda ezeli rakiplerinin gerisinde kalmasının öfkesini yaşayan Beşiktaş taraftarı, işler yolunda gitmediği zaman çileden çıktı. Rakiplerin üzerine bir kabus gibi çöktüler. Tıpkı son maçta olduğu gibi. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı iki yabancı futbolcusundan biri olan Alex'i izlemenin keyfini yaşamak yerine, Brezilyalı'ya ellerine ne geçerse yağdırdılar. Bir korner kullanmak bile zul oldu Sambacı'ya. Ardından kaleci Volkan'nın anasına koro halinde edilen küfürler. Çok yazık. Beşiktaş İnönü'yü yıkıp yeni stat yapacakmış. Bu yetmez. Tabuları da yıkmalılar. Yönetici ve taraftar profili değişmeli. Aksi takdirde bu zihniyetteki Beşiktaş'a dünyanın en modern stadını yapsanız bile nafile.
Son 6 haftaya girilirken Fenerbahçe beklendiği gibi öne çıktı. Rakiplerinin durumuna bakılırsa Sarı-Lacivertliler ipi önde göğüsleyecek gibi gözüküyor. Ama bunu söylerken yine de temkini elden bırakmamak lazım. Burası Türkiye! Dengeler çok çabuk değişiyor! Sonra adama yazdığını yedirirler vallahi!

YORUM YAZ