MENÜ

İki kutuplu dünya!

Abone Ol Google News

Her konuda olduğu gibi futbol dünyamız da bize özgü. Hep bir Anadolu ihtilali bekler dururuz, ama olmaz. Bu sezonun devrim sembolü Sivas da teklemeye başladı. Meydan yine iki büyüğe kaldı. Beşiktaş'mı? Onlar bir şekilde kendi kendilerini durdurmayı başarıyor! Devre arasında gönderilenlerin ahı yetişti gibi!

Haberin Devamı

Bir futbol liginin kalitesini belirleyen en önemli parametre, o ligin lokomotifi olan takımlarla diğerleri arasındaki farktır. Eğer bu fark açılmışsa, sonucu baştan belli bir lig oynanıyor demektir ki, bu da heyecanı ve rakabeti bitiren en önemli faktördür. Bizim ana ligimizde yıllardır yaşadığımız sorun da tam olarak budur. Şampiyonluk Üç Büyükler arasında gider gelir. Beşiktaş'ın son 13 yılda 1 şampiyonluğu olduğunu hesaba katarsak, aslında ligin, iki büyüğün kendilerini tatmin aracına dönüştüğünü kolaylıkla söyleyebiliriz.
Son "Anadolu Beyi" Trabzonspor'un 24 yıl önce devreden çıkmasının ardından, zaman zaman bazı takımlarımız İstanbul hegemonyasına son vermek için öne çıktılar. Mustafa Denizli'nin Kocaeli'si, Sakıp Özberk'in Gaziantep'i tam beklenen "Anadolu İhtilali" ni gerçekleştirmek üzereydiler ki, son haftalarda hedefi ıskaladılar. Bu sezon devrim için yola çıkan takımımız ise Bülent Uygun'un Sivas'ıydı.

Haberin Devamı

İki büyüğün tahteravillisi
Ligin ilk yarısını lider kapayan Yiğidolar, son iki haftada tekleyince, beklentiler bir başka bahara kaldı. Sivas'ın teklemesi sadece alınan sonuçlarla alakalı değil. İki maçta oynadıkları kötü futbol, sezon sonunu getireceklerine dair umut kırıntılarını aldı götürdü.
Farklı Fener yenilgisiyle balansı bozulan Kırmızı-Beyazlılar, Gaziantep'te tarihi bir farktan kalecileri Akın sayesinde kurtulurken, her zaman en büyük dezavantajı olarak dile getirilen kadro zaafiyeti bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı.
Bir diğer şampiyonluk adayı Beşiktaş'a gelince... Gerek iç çalkantıları, gerek yönetim hataları, gerekse futbolcu ve teknik adam sirkülasyonu ile Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bir hayli gerisine düşen Siyah-Beyazlı ekip, her sezon bir şekilde kendi kendisini durdurmayı başarıyor! Kayseri karşısında sıradan bir takım görüntüsü veren Kartal'a devre arasında harcanan futbolcularının ahı yetişti gibi!
Öyle görünüyor ki, lig yine iki büyüğün tahteravallisine dönüştü. Birinden biri en tepede bitirecek. Yani değişen bir şey yok!

YORUM YAZ