MENÜ

Hani emeğe saygı Aykut hoca!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Antik çağlardan beri, insan emeğine dair pek çok söz söylenmiş, pek çok kez emek kutsanmıştır. En çok tekrarlanan öz deyişlerden biri de hiç kuşkusuz, “Emek en yüce değerdir” sözüdür. Her ne kadar günümüzde içi boş bir slogan haline getirildiyse de, pek çoğumuzun nezdinde hala önemini korumaktadır. Çünkü emek, gerçekten de en yüce değerlerden biridir. Ve saygı gösterilmeyi de hak eden en başat insan eylemlerindendir.

Sen saygı gösterirsen

Harcanan enerjiye, gösterilen çabaya, akıtılan tere saygı göstermek, takdir etmek modern toplumların olmazsa olmaz kurallarındandır. Ondan dolayıdır ki, medeni ülkelerde çalışanların hakları yasalarla güvence altına alınır. Bizde ise... Biliyorsunuz!

Bu konu, küçük yaşlardan itibaren her bir bireyin beynine nakşedilir. Ki, büyüdüğünde de emeğe saygı göstersin! Emeğe saygı hayat felsefesi haline getirilir. İki yönlü işleyen işleyen bir süreçtir bu. Sen başkalarının emeğine saygı gösterirsen, başkaları da senin emeğine saygı gösterir.

Kendisi itiraf ediyor

Toplum olarak böyle bir felsefeye ne kadar uzak olduğumuzu Aykut Kocaman’ın derbi öncesi verdiği demeçlere bakınca bir kez daha anladım. Futbolumuzun en makul insanlarından biridir Aykut Hoca. Eğitimlidir, bilgilidir, filozofdur, aslında saygılıdır da... Ancak ne var ki, günümüz ‘Makyevelist’ anlayışın zehirli cazibesine o da kendini kaptırmış. “Şu anki puan farkı sunidir, Galatasaray zayıf rakiplerle oynadı, bundan sonraki rakipleri de yensin ondan sonra saygı göstereceğim” diyor, özetle Aykut Hoca. Bir bakıma Galatasaray’ın şu anki başarısına saygı göstermediğini kendi de itiraf ediyor!

Mahmut Uslu’ya uyuyor!

Belli ki, kendi camiasını motive, rakibi ise demoralize etmek istiyor. Ama bunu yaparken, büyük çam deviriyor. Kendisine yakışmayan bir söylemde bulunuyor. Mahmut Uslu ağzıyla konuşuyor. Mahmut Uslu’yu kendine uyduracağına, o Mahmut Uslu’ya uyuyor! En naif deyişle ayıp ediyor, ezeli rakibine ve onların emeğine... Gönüllerimizdeki tahtı da bir tekmede yıkıveriyor!

YORUM YAZ