MENÜ

Göztepe zafere Bursa kabusa!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor Paul Le Guen’i gönderdi, kör talihi değişmedi! Yeşil-Beyazlılar, dün Göztepe’ye deplasmanda Ghilas ve Tayfur’un golleriyle boyun eğdi. Timsah son 5 haftaya geçen sezon olduğu gibi yine düşme korkusuyla girdi.

Bir sezon, sezon öncesinde kaybedilir veya kazanılır. Konu doğrudan teknik heyet seçimi ve kadro mühendisliğiyle alakaladır. Sezonun gidişatını ve nasıl sonuçlanacağını belirleyecek olan bu iki konuda yönetimlerin yaptığı doğru ya da yanlış seçimlerdir. Trabzonspor’dan sonra Anadolu’ya şampiyonluk götüren ikinci takım olan Bursaspor, yönetimlerin Şenol Güneşli sezondan sonra bu konuda sürekli yanlış seçimler yapması sonucu bugün küme düşme adayı haline gelmiş durumda.

Göztepe karşısında sahaya çıkan ilk 11’in en az yarısı sıradan oyunculardan oluşuyor. Oyun kuramıyorlar, arka arkaya üç pas yapamıyorlar, hücum alanında çoğalamıyorlar, dolayısıyla pozisyon da üretemiyorlar. Üstelik ellerinde Batalla gibi birinci sınıf bir oyuncu varken! Umarım Bursaspor’un transferlerini de bazı takımlarda olduğu gibi menacerler tayin etmemiştir!

Sabri’nin onur mücadelesi

İç sahada genelde başarılı sonuçlar alan Göztepe ise golcüsü Demba Ba’nın yokluğunda özellikle ilk yarıda pozisyon bulmakta zorlanırken, bir duran top organizasyonunda Ghilas’ın usta dokunuşuyla sıkıntılı giden maçı çözmeyi başardı ve puansız geçen son iki haftanın kötü bir seriye dönüşmesine izin vermedi. Taraftarıyla, oynadığı futbolla lige renk katan ev sahibi ekip, bu galibiyetle Avrupa Ligi iddiasını sürdürürken, ikinci baharını yaşayan Sabri Sarıoğlu’nun verdiği onur mücadelesi de gerçekten takdire şayan. Tecrübeli oyuncu önümüzdeki sezon Fatih Terimli Galatasaray’a geri dönerse kimse şaşırmasın.

YORUM YAZ