MENÜ

Ellerinden gelen bu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları’nda kayaklı koşu branşında piste çıkan Hamza Dursun ile Ömer Ayçiçek klasik sprintte son sıralarda kalarak elendiler. Dursun 3.36.53 ile 80 sporcu arasında 71’inci olurken, Ömer Ayçiçek de 3.57.91 ile 77. sırayı elde etti. Bu sonuçlar elbette üzücü. Ama ülkemiz sporu adına! Zira bu konuda en az suçlu olan sporculardır.

80 milyonluk ülkeden 8 sporcu!

80 milyonluk Türkiye’den oyunlara katılan sporcu sayımız sadece sekiz! Ve tamamının bundan sonra elde edeceği sonuçlar da üç aşağı beş yukarı aynı olacak. Belki buz dansında ilk 20’ye girebiliriz. Çünkü, kış sporlarında dünyadaki yerimiz bu! Ülkenin yarısı yılın 6-8 ayı boyunca karlar altında. Sayıları giderek artan kış sporları merkezlerimiz, genç bir nüfus ve önemli bir potansiyelimiz var. Gelgelelim, bu potansiyeli harekete geçirecek organizasyondan yoksunuz.

Business classta uçan yöneticiler!

Ben Güney Kore’ye giderken şahit oldum. Federasyon yöneticileri uçaktaydı. Sayıları aşağı yukarı sporcular kadardı. Ve business class uçuyorlardı! Masraflarını kendi ceplerinden karşılıyorlarsa sözüm yok. O zaman onlardan özür dilerim! Bu örneği şunun için verdim. Yıllardır ülkemizde federasyonlar bu kafayla yönetilir. Aslolan seyahatler ve devletten alınacak harcırahlardır! İşin seçim hileleri, delege oyunları, mahkemeler tarafından iptal edilen kongreler, malzeme alımı, ihale vs. gibi boyutlarına girmiyorum bile. Girersek çıkamayız!

YORUM YAZ