MENÜ

Bu kalp seni unutur mu

Abone Ol Google News

Bazı insanlar vardır, hayatın nimetlerinden faydalanmak için yaşarlar. Bazıları da hayatın nimetlerini dağıtmak için dünyaya uğrar. Tıpkı Gazanfer Bilge gibi. Ömrünü eğitime adayan Bilge’yi bugün sonsuzluğa uğurluyoruz. Hayat onsuz daha bir çekilmez olacak.

Haberin Devamı

İnsanoğlunun çağlar boyunca peşinde koştuğu yegane hedeftir, ölümsüzlük... Bütün uğraşlar, bilimsel ve teknolojik devrimler hep insan ırkını baki kılmak üzerinedir. Kolay değildir, hayatın nimetlerini tattıktan sonra bırakıp gitmek. Lakin, Tanrı ölümü bize, ölümsüzlüğü de kendine ayırmıştır. Ölümle baş edemeyeceğini er ya da geç kavrayan insan, kaderine razı olur ve kendi kaçınılmaz sonuna doğru sessiz sedasız yolculuğunu sürdürür. Bazıları ise kendilerine biçilen sona razı gelmez. Ölümsüzlüğün peşini bırakmazlar. Bu dünyayı bedenen terketseler bile geride ruhlarını bırakmaya kararlıdırlar. Ölümsüzlük onlar için böylesi bir anlam ifade eder. Felsefeleri, hayattan almak üzerine değil, hayata bir şeyler katmak üzerinedir. Hayatın nimetlerinden faydalanmak için yaşamazlar. Kendi paylarına düşeni dağıtmaktır tek amaçları. Bu şekilde yaşadıkları takdirde, geride silinmez izler bırakacaklarını bilirler. Böylesi bir yaşam formatı, onlar için ölümsüzlük iksiridir.



Hayatı bir nebi gibi yaşadı

Türk güreşinin son efsanelerinden Gazanfer Bilge de, sahip olduklarının esiri olmadan hayatı yaşamış misyonerlerden biridir. Hayatın kendine sunduğu nimetleri çevresine dağıtmak suretiyle ölümsüzlük kervanına katılan isimlerden biri oldu. Ömrünü eğitime adayan “Bilge İnsan”, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesini ihya etti. Okullar yaptı, yurtlar inşa etti, yoksula, fakire kurslar açtı, ihtiyaç sahibi çocuklara, gençlere burslar verdi, tüm servetini Türk insanının daha eğitimli, daha bilinçli olması için harcadı. Bir nebi gibi yaşadı hayatı. Rahmet bulutu oldu, çorak toparaklara yağdı. Dokunduğu yere bereket getirdi. Ömrü, çocuk mutluluklarıyla, çocuk gülücükleriyle şenlendi. Gülen yüzünde, güller açtı. Işığıyla karanlıkları yırttı, attı. Cehaleti yenmek, aydınlık nesiller yetiştirmek en büyük arzusuydu. Bu arzusunun önemli bir kısmını gerçekleştirdi. Daha işi bitmemişti. Binlerce öğrencinin okuyacağı bir kümpüse çevirmek istiyordu, yaptırdığı eğitim kurumlarını. Olmadı. Ama bilirim, onun vasiyetidir bu. Yakınları yerine getirecektir. Daha nice çocuklar, gençler Gazanfer Bilge’nin okullarında geleceğe hazırlanmaya devam edecektir. Gazanfer Amcaları’na karşı olan şükran duygularını da sonsuza kadar kalplerinde taşımayı sürdüreceklerdir.
Güle güle Bilge Adam. Sen sıcacık yüreğinle öte dünyayı ısıtmaya devam ederken, bu dünya sensiz daha anlamsız, daha çekilmez olacak. Ve Türkiye seni çok arayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ