MENÜ

Alanya muradına erdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son haftalarda gündemimizi meşgul eden en önemli konu, hiç şüphesiz yabancı futbolcu sınırlaması. Lucescu’nun durup dururken başlatarak suni gündem yarattığı yabancı futbolcu tartışmasının gereksizliğini, dün Alanyaspor’da Emre Akbaba oynadığı harika futbolla ortaya koydu. Emre aslında sezon başından beri bu performansı gösteriyor ama gören kim! Lucescu yabancı yabancı diye mızmızlanacağına yanıbaşındaki değerlere bir göz atsa Türk futboluna daha faydalı olacaktır. Üstelik 10 numara mevkiinde oynayan futbolcuya Milli takımın ve Türk futbolunun bu kadar ihtiyacı varken...

Efecan, Fernandes ve Haydar...

Düne kadar henüz galibiyeti olmayan Alanyaspor, Emre’nin liderliğinde Atiker Konyaspor’u adeta sürklase etti. İki gol attı, çok daha fazlasını kaçırdı. Oynadığı iyi futbolla Emre’ye eşlik eden Vagner Love biraz daha dikkatli olsa Konya sahasından bir hezimetle ayrılabilirdi. Alanyaspor’da Emre ve Love’un dışında Efecan, Fernandes ve kaleci Haydar da galibiyette pay sahibi olan futbolculardı. Bir kez daha seyircisinden yoksun oynayan Konyaspor’da ise göze batan tek isim Ömer Ali Şahiner’di. O da bulduğu pozisyonlarda Haydar’a takıldı. Filipovic ise yaptırdığı penaltı ve kendi kalesine attığı golle Alanya’nın galibiyetine katkı sağladı!

Love bildiğiniz gibi!

İlk yarı pozisyon bakımından kısır geçti. 7’de Love’ün şutu direkten döndü. 44’de ise Filipovic’in eliyle müdahelesinde Alanya penaltı kazandı. Atışı Love kullandı: 0-1. İkinci yarıda her iki takım da açık bir futbol sergiledi. Özellikle 45 ve 60 arasında iki takım da bol pozisyon yakaladı. Konya ataklarında kaleci Haydar devleşirken, Alanya 73’de ikinciyi buldu. Fernandes’in sürüklediği atakta Filipovic ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 0-2. Kalan dakikalar ise başka gol getirmeyince, Alanyaspor ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

YORUM YAZ