MENÜ

Yanal başarır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başarır ama Denizli, Ankaragücü ve Gençlerbirliği sürecindeki konsantrasyonu ve iş aşkıyla çalışırsa. Bu potansiyel kendisinde de var, Trabzonspor’da da. Transfer önemli bir etken olmasına rağmen mevcut kadro da kesinlikle kötü değil, kaliteli isimler var.

2015 Aralık ayının sonunda gazetem, Yanal’ın göreve başlama ihtimali üzerine onu en yakından bilen spor yazarlarından biri olduğum gerekçesiyle ‘Yanal başarılı olabilir mi?’ diye sormuştu. Ben de...

“90’lı yılların sonu, 2000’li yılların başındaki kendisini işine adamış, elini takımın içinden çekmeyen, grup çalışmasının dışında, bireysel çalışmalarla oyuncularını her sezon geliştiren, enerjisi ve analiz yeteneğiyle fark yaratan, yardımcılarını da büyüten Ersun Yanal zaten her takımı bulunduğu yerden yukarı taşır. İkinci Ersun Yanal ise yalnızca kendisinden memnun, herkesten, her şeyden şikayetçi ve kaybedilen maçlardan sonra, ‘Ben takım yönetmiyorum, süreci yönetiyorum’ diyecek kadar soğukkanlı...

Önceki senelerde, doğru yardımcılar ve yüksek konsantrasyonuyla fark yaratan Yanal, kadroya çok takviye yapılmasa da takımını uçurur, yakın gelecekte şampiyonluğa oynatır. Son yıllarda eski kimliğinden uzaklaşmış, ‘takımına şampiyonluk kazandırmış’ kimliğiyle her koşulda kendisinden memnun Ersun Yanal ise çok sayıda kaliteli transfere rağmen takımını şampiyonlukta iddialı hale getiremeyebilir” demiştim.

Hangi Yanal olacağı önemli

İmzalar atıldı, hayırlı olsun. Yanal’ın Denizlispor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde başardıklarına göz atacak olursanız Trabzonspor’un 1. Ersun Yanal ile başarıya çok yakın olduğunu siz de göreceksiniz. Gençlerbirliği’ndeki kadrosu çok iyiydi ama Trabzonspor’daki de asla kötü bir kadro değil. Kaleci Onur’dan Cardozo’ya, Erkan’dan Özer’e, Okay’dan Ekici’ye, Muhammet’ten Aytaç’a, Yumlu’dan Yatabare’ye ismini sayamadığım çok sayıda kaliteli oyuncuya sahip Trabzonspor. Geçen seneyi Kayseri’de kiralık geçiren Zeki Yavru’yu da Lig TV’deki programında gümüş kadroya alan bizzat Ersun Yanal.

7 transfere ihtiyaç yok

Çok sayıda kaliteli oyuncu var. Sadece 2 sıkıntı söz konusu. Birisini yönetim ile birlikte Yanal halledecek. Yaklaşık 35 kişilik kadroyu 25’e indirmek gerek. 7 tane transfer yapabilmek için 17 tane futbolcu göndermek lazım. Kapı gibi kontratlarla bu işi başarmak zor görünüyor. Sonraki iş Yanal’ın işi. Kadroda kalan her oyuncunun kendini değerli hissetmesini sağlayıp bu kadroyu takım haline getirmek. Eğer 7 transfer başarılırsa kimse kadro sıkıntısından da bahsedemez. Ve bence 7 transfere ihtiyaç yok.

Camianın da görevi var

Bir sorumluluk da camiaya ait. Geçen sezon yılın sözünü Fenerbahçe’nin hocası Pereira söyledi: Trabzonsporlu futbolcuların bu baskı altında başarılı olması imkansız...
Takım moralsizken destek vermek, her hatayı en yıkıcı dille eleştirmemek, birlikte sevinip birlikte üzülmek ve en önemlisi sabretmek, sonunda başarıyı getirecektir. Hiçbir teknik adam yönetimine, hiçbir yönetim ve teknik adam da taraftarına rağmen başarılı olamaz. Ve Ersun Yanal hiçbir zaman sihirbaz olmadı.

YORUM YAZ