MENÜ

Galatasaray zorlanmadan...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray sezonun en değerli galibiyetlerinden birini aldı. Ancak oyun üstünlüğü, pozisyon zenginliği skor tabelasına yansımadı. Zira Galatasaraylı futbolcular kimi zaman son pasları, kimi zaman son vuruşları acemice yaptı... Önde basan, Trabzonspor’a geçen topları hemen kazanan ev sahibinde defansta Serdar Aziz, oyun kurmada ‘sözde’ sağ bek Mariano ve Selçuk İnan, solda Nagatomo birinci sınıf işler yaptılar. Sözde sağ bek dedim, sağ bek olmadığı için değil, bir futbolcunun topla yapması gereken her şeyi yaptığı için. Feghouli 10 saniye önce net bir vuruşu yapamamışken, Abdülkadir’den topu alıp ıskacı arkadaşına boş kaleye gol yapmasını sağlayacak pası verdi. Alıp kasetlerini gençlerimize ders niyetine izletmek gerek! Selçuk iyiydi, taraftarın ‘kaptan’ çıkarken yaptığı tezahürat ise şahaneydi!

Gecenin sorusu

Trabzon’un hücum planı var mı? Yok! Sosa ve Yusuf gibi klas ayaklara sahip bir takımın tek hücum planı Burak’a atılan uzun toplar olabilir mi? Olmaz. Kadro kalitesine hiç yakışmayan bu oyun anlayışı iflas etmiştir.

Maçın starı

Gomis gol attığı için değil. Bir santrforun yapması gereken her şeyi yaptığı ve ikinci golle maça bir anlamda noktayı koyduğu için. Sırtı dönükken aldığı topları arkadaşlarına çok iyi servis ettiği, önce kendisi değil takımı için oynadığından...

Maçın olayı

Aslında maçın adamı 52. dakikada Yusuf’un yüzde yüzlük pozisyonunu kurtaran Muslera’ydı. Ancak Kucka topu 50 metreden çatala yolladı. Bir daha böylesini görür müyüz, hiç sanmam.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın ekili oyuncular Rodrigues ve Belhanda son pas ve şut kararlarını doğru verirlerse Sarı Kırmızılılar her maç 3-4 gol daha fazla atabilir.

YORUM YAZ