MENÜ

Santos, kötü oyunu tercih ediyor

Abone Ol Google News

 

Beşiktaş'ın başına Fernando Santos geldiğinden beri Siyah-Beyazlı takımın özellikle ilk yarıdaki gol beklentisi oranı, istikrarlı bir şekilde yerlerde sürünüyor! Siyah-Beyazlılar, sadece denneyimli hocanın ilk maçı olan Karagümrük karşısında ilk yarıyı 1 gol beklentisinin üzerinde kapattı. Ligin lideri Galatasaray karşısında ilk yarı sonunda bu rakam 0,05; küme düşme hattındaki Gaziantep'e karşı da 0,13'tü. Portekizli hoca, yaptığı açıklamalarda hücum hattında agresif ve efektif olmaları gerektiğini savunsa da söylemleri ile eylemleri arasında büyük fark var. Gaziantep maçı da gösterdi ki Beşiktaş, Fernando Santos yönetiminde kötü oyunu tercih ediyor.

Haberin Devamı

Ronaldo bile kurtaramaz!

Santos, bir yandan hücumda agresifliği savunsa da diğer yandan oyunu kaleden pasla başlatıp takımı savunmaya mahkum bırakıyor. Dün Al Musrati'nin kaptırıp devamında gol yedirdiği pozisyonda Libyalı futbolcudan çok Fernando Santos'un sorumluluğu var. Mert Günok, oyunu pasla başlatırken Beşiktaş ceza alanı içinde ve hemen önünde birer Gaziantep FK'lı futbolcu bekliyor. Paslaşma ve top kaybının ardından gol sırasında Beşiktaş ceza alanı içinde 3, hemen çizgi önünde ise 2 Gaziantepli futbolcu bulunuyor. Süper Lig'de daha önce birçok teknik direktörün koltuğunu kaybetmesinin temel etkenlerinden biri olan bu kaleciden pasla başlama fantezisi, bir an önce terk edilmeli. Fernando Santos'un kariyerine herkes gibi ben de saygı duyuyorum. Ancak hoca, oyun planlamasında güncellemeye gitmezse bu işin finali belli. Şimdi lig üçüncülüğü tehlikeye girdi. Bir de Türkiye Kupası'nda sürpriz olursa... İşte o zaman Santos'u, Cristiano Ronaldo bile kurtaramaz.

Haberin Devamı

Hasan Arat gerekeni yapar

Başkan Hasan Arat ve İkinci Başkan Hüseyin Yücel, yönetim olarak ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Ara transfer döneminde yapılan hamleler ortada. Maddi ve manevi olarak sıkıntılı bir dönem yaşayan Siyah-Beyazlılar'da özellikle Başkan Arat, yoüun bir mücadele sarf ediyor. Beşiktaş'ta; Semih Kılıçsoy, Ernest Muci, Milot Rashica gibi yıldızı parlayan isimlere ek olarak; Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar gibi isimler de varken hücumdaki vasat görüntü kabul edilemez. Başkan Arat ve yönetim, şu anda hocanın yanında. Ancak kötü gidiş devam ederse Hasan Arat'ın da Beşiktaş'ın geleceği için gerekeni yapacağından şüphem yok.

YORUM YAZ