MENÜ

Kupada yarı finali 'üvey evlatlar' getirdi

Abone Ol Google News

 

Fırtınalı bir sezon geçiren Beşiktaş'ta taşlar yerine oturmaya başladı. Özgüvenini tekrar kazanan Siyah-Beyazlılar, önceki yönetimin, 'üvey evlat' muamelesi yaptığı, Salih Uçan ve Cenk Tosun'un golleriyle Konya engelini aşıp Türkiye Kupası'nda son 4'e kaldı. Ernest Muci'nin yavaş yavaş etki etmeye başladığı takım, artık başı dik ve kırılganlıktan uzak bir görüntü içerisinde. Muci, asist ya da gol katkısı veremese de atılan 2 sayının ikisinde de pozisyonun bir şekilde içindeydi. Sezon başından beri ileri adım atmakta zorlanan takıma ilaç olan Arnavut yıldız, adeta tsunami gibi rakibin üstüne gidip klas vuruşlarıyla rakiplerine korku salıyor. Muci, pazar günkü derbinin de anahtarı olacak.

Haberin Devamı

Semih, rakibinin aklını aldı!

Sözleşmelerindeki maaş artışı, performanslarına endekslenen Salih Uçan ve Cenk Tosun, çıkış yapsalar da önceki yönetimden yeni kontrat alamamıştı. Yeni yönetimle de Galatasaray derbisi sonrasında masaya oturacak olan ikili, tempo artırdı. Salih ve Cenk, Konyaspor karşılaşmasının ardından hafta sonundaki maça da damga vurursa kimse şaşırmasın. Konya karşısında savunmada liderliği paylaşan Omar Colley ve Necip Uysal, sezon sonuna kadar birlikte göreve devam eder. Dünkü mücadelede gol atamasa da ikinci yarıdaki klas çalımla rakibinin adeta aklını alan Semih Kılıçsoy da güçlü Galatasaray savunması karşısında sınırlarını zorlayıp takımına maksimum şekilde katkı sağlayacağını dün net şekilde gösterdi.

Haberin Devamı

Derbide yırtıcı hücum...

Fernando Santos'la 6 maçtır kaybetmeyen ve bu müsabakaların 5'inde kalesinde gol bile görmeyen Beşiktaş, artık savunmada işleri yoluna soktu. Kalede güven veren bir Mert Günok, stoperde Omar Colley ile Necip Uysal ikilisinin uyumu ve önlerindeki çapa Musrati'yle birlikte kolektif ve güçlü savunma sağlandı. Santos'un, hücumdaki büyük çıkışı ise Galatasaray derbisinde yapmasını bekliyorum. Hafta sonunda 42 bin Beşiktaşlı'nın önünde oynanacak dev maçta Siyah-Beyazlı takım, ayakları yere sağlam basan savunma ve kreatif isimlerin yer aldığı orta sahadan aldığı güçle daha yırtıcı bir hücum görüntüsü verecektir.

YORUM YAZ