MENÜ

Zor da olsa Fener

Abone Ol Google News

İstanbul’daki ikinci maça benzer bir senaryo yazıldı Bursa’da...

Haberin Devamı

Son 5 dakikada 16-0’lık seriyle servis kırma aşamasına gelen ama kaybeden TOFAŞ bu kez 4. periyotta 20 sayılık farkı 23-4’lük seriyle 1’e indirdi ama makus talihini değiştiremedi. Eksik Fenerbahçe Beko’nun, Bursa’da dolu tribünler önünde, ligin kalburüstü takımlarından TOFAŞ’a karşı zorlanacağı düşünülüyordu. Ama Fenerbahçe maça öyle bir başladı ki, bir anda çift haneli farklarla öne fırladı. Daha 2 dakika dolmadan Bobby (2) ve Melih’in üçlükleriyle 9-0 öne geçen Kanarya, daha sonra skoru 15-1’e getirdi. Bu diferans da 3 periyot devam etti.

Rakibini hataya zorladı

Fenerbahçe, dördüncü periyodun başında 63-43’lük üstünlük sağladı. Son çeyrekte ise bambaşka bir TOFAŞ vardı sahada. Bu geri dönüşte başta Yiğit olmak üzere Berkan ve Muhsin gibi gelecek vaat eden Türkler’in başrol oynaması de heyecan vericiydi. Yiğit’in 14 sayılık performansına Meija ve Elegar da eşlik edince fark yavaş yavaş eridi, 38. dakikada skor 66-67’ye geldi. Hücumda çok zorlanan, sürekli top kaybı yapan Kanarya, bu kez rakibini hataya zorladı. Bobby ve Melli ile 4 sayı bulup 71-66 öne geçti.

Haberin Devamı

Kalinic kendine geldi

Kalan bölümlerde taktik faulleri de sayıya çeviren Fenerbahçe, maçı 76-71 kazanıp 3-0’la finale kaldı, Anadolu Efes’in rakibi oldu. Çok fazla sakatının bulunduğu Fenerbahçe’de bu kez Kalinic taşın altına elini koydu. 10 sayı, 13 ribaunt ve 5 asistlik performans sergileyen Sırp forvet, zor deplasmanda takımına fazlasıyla yardımcı oldu.

YORUM YAZ