MENÜ

Ufuk Sarıca doğru tercih

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu, A Milli Takım’ın yeni coachu olarak Ufuk Sarıca’yı açıkladı. Uzun süredir takımın başına kimin geçeceği merak konusuydu. Yerli bir isim olacağı kesin gibiydi, favorilerden Ufuk Sarıca bu göreve getirildi.

Sarıca, yakın geçmişte kısıtlı imkanlarla önemli işler yaptı. Pınar Karşıyaka gibi bir takımla Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve en önemlisi Türkiye Ligi şampiyonluğunu kazandı. Eurochallange şampiyonluğunu son saniyede kaybetti. Şimdi Beşiktaş Sompo Japan’la, sezon yarısı olmasına rağmen yine beklenin üzerine çıktı.
Yıllardır A Milli Takım’da yardımcı coachluk yapan Ufuk, bu organizasyona yabancı da değil. Milli takım bir geçiş döneminde. Oyuncu havuzumuz çok dar. Evimizde bir Avrupa Şampiyonası var ve madalya adayı değiliz. Ama Sarıca, eldeki malzemeden maksimum verim almayı başarabilen bir coach. Bu nedenle, geçiş döneminde yapılmış doğru bir tercih olarak görüyorum.

Harun Erdenay federasyonu, coach ‘Milli takım ve kulüp takımı’nı aynı anda çalıştıramaz fikrine sahipdi. Türkoğlu ve ekibi de şartlar oluşsaydı aynı fikri benimsiyordu. Ama Ufuk Sarıca ismi ağırlık kazandığı için, bu düşünceden vazgeçildi. Sezon içinde milli takım için takvimde ‘pencereler’ açılacak. Bu dönemde Sarıca, Beşiktaş’tan ayrı kalacak. Ama Siyah-Beyazlı kulüp bu duruma onay verdiği için, ortada büyük bir sorun kalmıyor....Sarıca’ya yeni görevinde başarılar diliyorum.

YORUM YAZ