MENÜ

Peri masalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

EuroCup’ta ülkemize şampiyonluk getiren Darüşşafaka, 56 yıl sonra ilk kupasını kazandı. Daçka’nın bu zaferi, biraz da peri masalını anımsatıyor. Şampiyonluğun gelmesinin arka planında, hem büyük emek hem de Blatt’ın takımda kalması yatıyor.

Yakın geçmişte, Final-Four’ları, finalleri izleyip kazananlara gıpta ile bakıyorduk. Artık biz kazanan taraftayız. Yabancı sınırı tartışması devam ediyor ama en azından işin bir tarafını hallettik. Kulüp takımlarımız bütün kupalarda final oynuyor, şampiyon oluyor. Milli Takım’ı da bu düzen içinde rayına sokmaktan başka çaremiz yok diyelim, Daçka’ya dönelim.

En son Türkiye Şampiyonluğu

Türk takımları bu kupada yer aldıkları son iki sezonda iki şampiyonluk kazandı. Darüşşafaka’nın zaferi biraz da peri masalını anımsatıyor. Türk basketbolunun en köklü kulübü Darüşşafaka. Ama en son kupasını tam 56 yıl önce kazanmış. 1962’deki Türkiye Şampiyonluğu sonrası ilk kez bir kupa kaldırdılar. Bu da Türkiye Ligi’nin ne kadar değerli bir lig olduğunu da ortaya koyuyor açıkçası. Bu kupada büyük emek var ama sezon başında David Blatt’in 2-3 Euroleague takımı ile anlaşmanın eşiğinden dönmesi de belki bu kaderin yazılmasının başlangıcı oldu.

Kupalarda şans yanındaydı

Şampiyonluk sonrası, ‘Çok şanslı biriyim’ diyen Blatt’in kazanılan kupalarda şans da yanındaydı aslında. 2007 Eurobasket finalini kazanırken, 25 saniye kala Pau Gasol topu kaptırıyor, 2 saniye kala Amerikalı Holden’ın basketiyle Rusya Avrupa Şampiyon oluyordu. 2014 Euroleague finalinde CSKA şampiyonluk kutlamalarına hazırlanıyordu. 13 saniye kala 4 sayı öndeydiler. Maccabi önce üçlük attı, ardından Krhypa topu kaybetti. Rice’ın turnikesi Maccabi’ye Euroleague şampiyonluğunu getirdi.

Adeta mucize yazıldı

Ve 2018... Yarı final ilk maçında Bayern Münih’e 23 sayı geriden gelip, Kidd’in son saniye üçlüğü ile haya döndüler. Finalin ilk maçında ise adeta mucize yazıldı. Son 11 saniyeye 3 sayı geride giren Daçka, Sant Ross’un kaptığı top sonrası Wilbekın’ın attığı üçlükle maçı uzatmaya götürüp kazanırken, şampiyonluğu da İstanbul’a getiriyordu. Bu aslında Blatt’in takımlarının karakteri. Denemekten vazgeçmiyorlar, pes etmiyorlar, geri adım atmıyorlar, sonunda da şans hak edenin yanında oluyor.

Darısı Fenerbahçe’ye

Son üç yıldır Türk takımları Avrupa’nın en büyük kupalarını topluyor. Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe ve şimdi de Darüşşafaka. Sırada bir Euroleague şampiyonluğu daha var. En büyük dileğimiz Fenerbahçe Doğuş’un Belgrad’dan kupayla dönüp, bir kez daha tarihe geçmesi...

YORUM YAZ